Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντινούπολη : Ένας νεκρός και πάνω από 150 τραυματίες από αεροπλάνο που κόπηκε στα τρία

Κωνσταντινούπολη : Ένας νεκρός και πάνω από 150 τραυματίες από αεροπλάνο που κόπηκε στα τρία

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοτσέν της Κωνσταντινούπολης, όταν αεροσκάφος της εταιρίας Pegasus, δευτερόλεπτα μετά την προσγείωσή του συνετρίβη με αποτέλεσμα να κοπεί σε τρία κομμάτια

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοτσέν της Κωνσταντινούπολης, όταν αεροσκάφος της εταιρίας Pegasus, δευτερόλεπτα μετά την προσγείωσή του συνετρίβη με αποτέλεσμα να κοπεί σε τρία κομμάτια.

Από το σοκαριστικό αυτό δυστύχημα ένας άνθρωπος έχασε η ζωή του, ενώ 157 ακόμα τραυματίστηκαν.

Τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ. Συγκεκριμένα, σε ένα από αυτά φαίνεται το Boeing 737-800 να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον αεροδιάδρομο και στη συνέχεια να καταλήγει εκτός διαδρόμου και να κόβεται σε τρία κομμάτια.

Σύμφωνα με τούρκους αναλυτές, το αεροπλάνο δείχνει να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την κανονική που θα έπρεπε να έχει σε εκείνη τη φάση της προσγείωσης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΜΜΕ, σπάει ο μπροστινός τροχός και από το σύρσιμο στο έδαφος παίρνει φωτιά το μπροστινό του μέρος. Στη συνέχεια παρασύρεται και πέφτει χαντάκι 30 με 40 μέτρων. Εκεί σπάει σε τρία κομμάτια.

Βαριά τραυματίες οι δύο πιλότοι

Ανάμεσα σε αυτούς τους τραυματίες βρίσκονται και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους, οι οποίοι όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Νοτιοκορεάτη, ενώ αμφότεροι θεωρούνταν πολύ έμπειροι.

Συγκλονιστικές εικόνες

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν.

Από την πρώτη στιγμή δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία Pegasus επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό με αεροσκάφος της Pegasus μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Το προηγούμενο περιστατικό είχε σημειωθεί στις 7 Ιανουαρίου, αλλά τότε η έξοδος ήταν πολύ πιο «ήπια» και δεν είχαν αναφερθεί τραυματίες. Σημειώνεται ότι και στις 13 Ιανουαρίου του 2018 είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας.

Τα αίτια…

Αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τον λόγο που οδήγησε στο ατύχημα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, υπάρχουν ήδη φωνές που κάνουν λόγο για κακή κατάσταση του διαδρόμου προσγείωσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν άσχημα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν δικαιολογεί το ατύχημα, αφού πολλά αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο εν λόγω αεροδρόμιο με τις ίδιες καιρικές συνθήκες.

Έτσι, τα βλέμματα στρέφονται σε πρόβλημα του αεροσκάφους, ενώ όπως αναφέρθηκε παραπάνω, λογίζεται ως περίεργη η ταχύτητα με την οποία έφτασε στον αεροδιάδρομο το μοιραίο αεροσκάφος.

Γρήγορη αντίδραση των αρχών

Σχετικά με το… θαύμα του να μην υπάρξουν νεκροί, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην πολύ γρήγορη παρέμβαση της πυροσβεστικής του αεροδρομίου.

Η εκκένωση έγινε αρκετά γρήγορα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

Τέλος, σχετικά με την εικόνα, η οποία προκάλεσε σοκ, αφού το αεροσκάφος κόπηκε σε τρία κομμάτια, αναλυτές ξεκαθαρίζουν ότι λόγω της πολύ υψηλής ταχύτητάς του, θα μπορούσε να είχε κοπεί και σε πολλά και σε περισσότερα κομμάτια.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024