Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ θα ψηφίσει υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ : Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ θα ψηφίσει υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ

Με αυτήν του την κίνηση, ο Ρόμνεϊ θα γίνει ο πρώτος γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ που ψηφίζει υπέρ της καταδίκης προέδρου από το ίδιο κόμμα.

Μία αναπάντεχη εξέλιξη – η οποία όμως δεν ενδέχεται να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα – επιφύλασσε η τελευταία μέρα της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ θα αποκλίνει από την ψήφο της πλειοψηφίας του κόμματός του και θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου των ΗΠΑ στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

“Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γνωρίζω ότι ορισμένοι στο κόμμα μου θα αποδοκιμάσουν σθεναρά την απόφασή μου και, σε ορισμένους κύκλους, θα καταγγελθώ με σθένος”, είπε ο γερουσιαστής από τη Γιούτα σε ομιλία του στη Γερουσία.

«Πιστεύω ότι η απόπειρα διαφθοράς των εκλογών για να διατηρήσεις την εξουσία είναι μια σκανδαλώδης επίθεση στο Σύνταγμα. Και για τον λόγο αυτό είναι αδίκημα και δεν έχω άλλη επιλογή, με βάση τον όρκο που έδωσα, παρά να εκφράσω αυτό το συμπέρασμα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιος στην εφημερίδα New York Times.

Με αυτήν του την κίνηση, ο Ρόμνεϊ θα γίνει ο πρώτος γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ που ψηφίζει υπέρ της καταδίκης προέδρου από το ίδιο κόμμα.

Έχει αντιταχθεί στον Τραμπ και στο παρελθόν

Ο μετριοπαθής Ρόμνεϊ έχει αρκετές φορές δηλώσει την αντίθεση του στις κινήσεις του πρόεδρου Τραμπ στο παρελθόν, με τις σχέσεις των δύο ανδρών να είναι ψυχρές.

Είχε στηρίξει το αίτημα των Δημοκρατικών να κληθούν νέοι μάρτυρες στη δίκη του προέδρου στη Γερουσία, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους.

Αν και ήταν ο υποψήφιος του κόμματός του στις προεδρικές εκλογές του 2012 (οπότε ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα), κατά καιρούς έχει βρεθεί μακριά από την κομματική γραμμή, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν πλέον πλήρως τον Τραμπ.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024