Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήγαν να την κάψουν οι συμμαθητές της επειδή είναι τρανς

Πήγαν να την κάψουν οι συμμαθητές της επειδή είναι τρανς

Ενώ η Άννα φοιτούσε σε εσπερινό σχολείο στους Αμπελόκηπους, είχε απειληθεί ακόμα και η ζωή της καθώς μία φορά συμμαθητές της έφτασαν στο σημείο να την περιλούσουν με εύφλεκτο υγρό και να προσπαθήσουν να την κάψουν.

Αθωώθηκε ο διευθυντής εσπερινού σχολείου στους Αμπελοκήπους που είχε κατηγορηθεί ότι δεν προστάτεψε μία διεμφυλική μαθήτρια από ακραίο bullying.

Πρόκειται για την υπόθεση της Άννας Μ., η οποία αντιμετώπισε την περιφρόνηση, τις ύβρεις και τη βία συμμαθητών της όταν φοιτούσε στο εσπερινό σχολείο.

Το πρωί της Τετάρτης, εκδικαζόταν ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείοΥ με κατηγορίες για απειλές, εξύβριση και διακρίσεις κατά της Άννας, μετά τη μήνυση που κατέθεσε η ίδια εναντίον του.

Η τρανς γυναίκα αισθάνεται αδικημένη από την απόφαση για απαλλαγή του διευθυντή από τις κατηγορίες και δηλώνει έτοιμη να ασκήσει έφεση.

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν φτάνουν τα παιδιά [σαν εμένα] στον εισαγγελέα, γιατί πεθαίνουν, γιατί φοβούνται», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Η δικηγόρος της επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό που έφτασε η υπόθεση σε τέτοιο επίπεδο, πρώτο βήμα για την συμπερίληψη στην εκπαίδευση.

Τα βασανιστήρια που υπέστη η Άννα στο σχολείο

Η υπόθεση της Άννας είχε γίνει γνωστή πριν από μερικά χρόνια.

Η ίδια είχε καταγγείλει πως είχε απειληθεί ακόμα και η ζωή της, καθώς μία φορά συμμαθητές της έφτασαν στο σημείο να την περιλούσουν με εύφλεκτο υγρό και να προσπαθήσουν να την κάψουν.

Όπως περιγράφει στο Omnia, «Χρησιμοποιούσα τις γυναικείες τουαλέτες κι εκεί ερχόντουσαν και μου πετούσαν δυναμιτάκια. Άνοιγαν το λάστιχο και με έβρεχαν χειμώνα μέσα στο κρύο. Και οι γυναικείες τουαλέτες ήταν μπροστά από το γραφείο του Διευθυντή και δίπλα από το γραφείο καθηγητών.

Έβλεπε όλα όσα περνούσα αλλά απαντούσε «είναι άγρια παιδιά και δεν μπορώ να τα ελέγξω», και φυσικά δεν παρέλειπε να μου επισημάνει πως είμαι εγώ το πρόβλημα. Έτρωγα πέτρες από τα παιδιά, μου έβαζαν τρικλοποδιές στους διαδρόμους, με έπαιρναν από τη μπλούζα και με πέταγαν στον τοίχο, με έσερναν στο πάτωμα, με τράβαγαν από τα μαλλιά, με κλώτσαγαν στη μούρη. Και έμεναν ατιμώρητοι για όλα αυτά επειδή στο μυαλό κάποιου έφταιγα εγώ».

Το μόνο άτομο που βρέθηκε στο πλευρό της ήταν μια καθηγήτρια, η οποία, όμως, στοχοποιήθηκε, πέρασε πειθαρχικό, ΕΔΕ και τέθηκε σε αργία.

Η στάση του διευθυντή

Σε όλα αυτά ο διευθυντής σύμφωνα με την ίδια δεν παρέμενε απλά αμέτοχος, αλλά ενίσχυε το κλίμα εκφοβισμού ή το πυροδοτούσε και ο ίδιος.

Όπως η ίδια περιγράφει στο Omniatv, όταν επέστρεψε στα θρανία του εσπερινού Γυμνασίου για να τελειώσει το σχολείο, ο διευθυντής του σχολείου της ζήτησε να ντύνεται αντρικά για να παρακολουθήσει τα μαθήματα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν τα παιδιά εδώ να βλέπουν έναν πούστη να ντύνεται με γυναικεία ρούχα».

Επιπλέον, βάσει όσων καταγγέλλει η Άννα, ο διευθυντής της πρότεινε να φοιτήσει σε άλλο σχολείο ή να δίνει τα μαθήματα τον Ιούνιο χωρίς να πηγαίνει να παρακολουθεί καθημερινά.

Για λίγο καιρό, η Άννα προκειμένου να πάει στο σχολείο δέχτηκε να φορέσει αντρικά ρούχα με τη συμφωνία πως ο διευθυντής του σχολείου δεν θα επιτρέπει στους μαθητές το σχολικό εκφοβισμό που της ασκούσαν, κάτι που δεν συνέβη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Omnia, ο διευθυντής, βάσει όσων καταγγέλλει η Άννα, της πρότεινε πέρα από την αλλαγή στην εμφάνιση της, αντί να γραφτεί στο συγκεκριμένο εσπερινό Γυμνάσιο, να πάει σε ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ή να δίνει τα μαθήματα τον Ιούνιο χωρίς να πηγαίνει να παρακολουθεί καθημερινά. Κι όμως ο εκβιασμός απέδωσε για λίγο.

Τελικά, η Άννα αναγκάστηκε να διακόψει το σχολείο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024