Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Terror στο Θέατρο Αθηνών: Αντέχεις τέτοια ενδοσκόπηση;

Terror στο Θέατρο Αθηνών: Αντέχεις τέτοια ενδοσκόπηση;

Δύσκολα κατατάσσει κανείς το Terror ως είδος. Ειδικά όταν έχει βγει από ένα κατάμεστο θέατρο όπου τα διλήμματα πέφτουν βροχή επί 100 λεπτά. Και το τέλος καλείται και να αποφασίσει επ’ αυτών

Δύσκολα κατατάσσει κανείς το Terror ως είδος. Ειδικά όταν έχει βγει από ένα κατάμεστο θέατρο όπου τα διλήμματα πέφτουν βροχή επί 100 λεπτά. Και στο τέλος καλείται και να αποφασίσει επ’ αυτών.

Δικαστικό δράμα; Ψυχολογικό θρίλερ; Διαδραστική περφόρμανς; Προσομοίωση ακροαματικής διαδικασίας; Η Αγκάθα Κρίστι στον 21ο αιώνα; Όλα αυτά μαζί;

Το να παρακολουθείς ένα θεατρικό έργο νομικού περιεχομένου με την σφραγίδα ενός εξαίρετου και συνάμα μετριοπαθή νομικού όπως του Ferdinand von Schirach που κινείται επί χρόνια μέσα στους νομικούς κύκλους της Γερμανίας και που με απίστευτη δύναμη και τόλμη αποφασίζει να μας καταστήσει κοινωνούς άλυτων ηθικών ζητημάτων που αμφιταλαντεύουν και ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη της Γερμανίας και όχι μόνο, είναι από μόνο του μια εμπειρία ζωής.

Η πένα του αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της στον ψυχισμό του θεατή. Η εμπειρία του συγγραφέα ως συνηγόρου υπεράσπισης σε νομικές υποθέσεις που συγκλονίζουν τα ακροατήρια είναι καθοριστική και έχει μπολιάσει για τα καλά την έμπνευσή του και το γραπτό του, στην πρώτη του αυτή θεατρική απόπειρα.

Δεν πρόκειται απλώς για μια νομική υπόθεση, όταν μιλάμε για το TERROR, αλλά για μια διαδρομή προς την κατάκτηση της αυτογνωσίας.

Έχοντας ως όπλο την αστραφτερή σαφήνεια του λόγου του και ένα μοναδικό ύφος απολύτως κατανοητό, ο Ferdinand von Schirach θέτει το κοινό ενώπιον ενός καθρέφτη, με σκοπό να αντικρύσει το κοινό αυτό τα πράγματα όπως είναι. Από τις ψυχρές αναλύσεις ως τα καθημερινά βιώματα, και από τις ανθρώπινες ανασφάλειες ως τα κοινωνικά διλήμματα ο συγγραφέας στρώνει το δρόμο της επίγνωσης. Η κρίση για τα επί σκηνής τεκταινόμενα, η οποία αφήνεται εξολοκλήρου στους θεατές της παράστασης, είναι και η λύτρωσή τους. Η εμπλοκή τους στο πρόβλημα (και μάλιστα με τρόπο άκρως καθοριστικό) είναι η ίδια η λύση του προβλήματος.

Η κρίση του κοινού βασίζεται στο νόμο; Πηγάζει από το σύνταγμα των δημοκρατικών αξιών; Ή έρχεται ως συνέπεια των προσωπικών πεποιθήσεων, αρχών και βιωμάτων του καθενός. Ο θεατής καλείται να βουτήξει βαθιά μέσα στις αρχές του και στον ψυχισμό του για να πάρει μια δίκαιη και αμερόληπτη -κατά την κρίση του- απόφαση.

Και το TERROR ενδείκνυται για τέτοιου είδους ενδοσκοπήσεις.

Τα επιχειρήματα είναι εκεί. Αμείλικτα, ρεαλιστικά, παραστατικά. Και εμείς είμαστε μόνοι μας απέναντί τους.

Αξίζει να φτάσετε ως το Θέατρο Αθηνών για αναμετρηθείτε μαζί τους. Για να αναμετρηθείτε με τον ίδιο σας τον εαυτό.

INFO

Το συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ. έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε εβδομήντα και πλέον σκηνές σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, μετάφραση Ευαγγελίας A. Νάνου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών: Κώστας Ανταλόπουλος, Στέλιος Δημόπουλος, Βάσω Καβαλιεράτου, Νάνσυ Μπούκλη, Βασίλης Παλαιολόγος και Γιάννης Στεφόπουλος. Αθώος ή ένοχος; Η τελική ετυμηγορία ανήκει στο κοινό της παράστασης.

Ταυτότητα

Σκηνοθεσία Γιώργος Οικονόμου

Μετάφραση: Ευαγγελία A. Νάνου

Διασκευή: Μιρέλλα Παπαοικονόμου

Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Video Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώτα Δημητριάδη

Βοηθός Παραγωγής: Αλεξάνδρα Ξυδά

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Διανομή

Πρόεδρος Δικαστηρίου: Βασίλης Παλαιολόγος

Μπίγκλερ – συνήγορος Υπεράσπισης: Γιάννης Στεφόπουλος

Λαρς Κοχ – κατηγορούμενος: Στέλιος Δημόπουλος

Κα Νέλσον – εισαγγελέας: Βάσω Καβαλιεράτου

Λάουτερμπαχ – μάρτυρας Υπεράσπισης: Κώστας Ανταλόπουλος

Μάιζερ – μάρτυρας κατηγορίας: Νάνσυ Μπούκλη

Promo Team

Οπτική επικοινωνία – Creative concept / design by Saint of Athens

Social & ads by Eproductions

Promo photos by Nikos Zikos

Το έργο «TERROR» του ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ ΦΟΝ ΣΙΡΑΧ κυκλοφορεί από στις εκδόσεις «Ηριδανός» σε μετάφραση Ευαγγελίας Α. Νάνου με τον τίτλο «Στον αστερισμό του τρόμου».

Θέατρο Αθηνών

Βουκουρεστίου 10 | Τηλ.: 2103312343

Kάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό & άνω των 65 ετών, 12 ευρώ ανέργων & ΑμΕΑ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024