Στον απόηχο ενός θυελλώδους Megxit, η επόμενη μέρα για την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι και τη νέα τους ζωή μακριά από τα βασιλικά τους καθήκοντα συνεχίζει να απασχολεί ΜΜΕ, πρόσωπα της επικαιρότητας αλλά και τον απλό κόσμο.

Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η πρόσφατη δήλωση που έκανε ο  Τζον Μπέρκοου ο οποίος υποστήριξε ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ έχει υποστεί «σαφή και απεχθή ρατσισμό».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι αισθάνεται βαθιά συμπάθεια προς τη Μέγκαν Μαρκλ.

«Θέλω να πω ότι πιστεύω κατηγορηματικά ότι η Μέγκαν υπήρξε θύμα ρητού και απεχθούς ρατσισμού», δήλωσε στο The Sunday Times Magazine.

«Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σ’ αυτό. Έχει υποστεί ρατσισμό, σεξισμό και μισογυνισμό» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο Τζον Μπέρκοου πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι έχει βρεθεί στο στόχαστρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του κοινού, επειδή έχει επικρίνει στο παρελθόν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και έχει υιοθετήσει φεμινιστικές αξίες, οι οποίες, όπως είπε, εκνευρίζουν τις «φανατικές φατρίες».

Ο Τζον Μπέρκοου συνέχισε λέγοντας ότι κατανοεί γιατί η Μέγκαν Μαρκλ και ο δούκας του Σάσσεξ επέλεξαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα και να περάσουν περισσότερο χρόνο στον Καναδά, όπου σήμερα θεωρείται ότι ζει το ζευγάρι.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αλλαγή, αποδεχόμενοι μερικές από τις συνέπειες και το κόστος» είπε.

«Έχουν το δικαίωμα να δώσουν προτεραιότητα στον γάμο τους και την υγεία τους» τόνισε.

Τα σχόλια τού πρώην προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων διατυπώθηκαν μετά τις δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ, η οποία αμφισβήτησε ότι η Μέγκαν Μαρκλ αντιμετώπισε ρατσισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κίνημα «δεν πληρώνω» Megxit

Στο μεταξύ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού διαμορφώνεται κίνημα «δεν πληρώνω» κατά της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι.

Mε δημοσκόπηση κόλαφο για τη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι στον Καναδά, τα 3/4 των Καναδών πολιτών είναι ανοιχτά αρνητικοί στο να πληρώνουν τους λογαριασμούς του ζεύγους…

Σύμφωνα με την έρευνα το 77% των ερωτηθέντων από την εταιρεία Nanos Research για λογαριασμό του δικτύου CTV πιστεύει ότι ο Καναδός φορολογούμενος δεν πρέπει να πληρώνει για την ασφάλεια του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, γιατί δεν βρίσκονται στον Καναδά ως αντιπρόσωποι της βασίλισσας. Μέγκαν και Χάρι θα ζήσουν στη Βρετανική Κολομβία και χρειάζεται να επιστρατευτούν ελικόπτερα και τεράστια δύναμη ανδρών για την ασφάλειά τους. Μόνο το 19% των Καναδών δεν έχει αντιρρήσεις στην ανάληψη μέρους του κόστους ασφάλειας του ζεύγους.

Πάντως, πάνω από τα 2/3 των Καναδών πιστεύουν ότι οι ιδιωτικές στιγμές της Μέγκαν του Χάρι και του γιου τους θα προστατευθούν πιο αποτελεσματικά στην καναδική επικράτεια απ’ ό,τι στη Βρετανία.

Πιο ανησυχητικό για τη βασιλική οικογένεια ίσως είναι το γεγονός ότι μόνο 32% των ερωτηθέντων θέλει καθαρά να διατηρηθεί το καθεστώς κοινοβουλευτικής μοναρχίας στον Καναδά. Το 28% δηλώνει ότι «κάπως υποστηρίζει» αυτή την επιλογή. Αντίθετα, το 35% επιθυμεί λίγο πολύ κατάργηση των δεσμών με τη βρετανική μοναρχία.

Ο Καναδάς έχει καθεστώς κοινοβουλευτικής μοναρχίας και η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει επικεφαλής του κράτους. Έως στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το ποιος θα αναλάβει το κόστος ασφάλειας, με τις καναδικές αρχές να αναφέρουν ότι διεξάγονται συνομιλίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο