Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Για την Κατερίνα»: Μια πρωτοβουλία - φόρος τιμής για τους «μαχητές» της ζωής

«Για την Κατερίνα»: Μια πρωτοβουλία – φόρος τιμής για τους «μαχητές» της ζωής

Ενα δρομικό γεγονός που γίνεται για να τιμήσει όλους όσοι «έφυγαν» από τη ζωή εξαιτίας αυτής της νόσου αλλά και για να δώσει δύναμη σε αυτούς που κάθε μέρα δίνουν τη δική τους μάχη

Ένα ξεχωριστό δρομικό γεγονός θα λάβει χώρα φέτος, εις μνήμην μιας γενναίας μαχήτριας που πολέμησε σκληρά έναν… ύπουλο εχθρό.

O λόγος για την εκδήλωση με την ονομασία «Για την Κατερίνα» που θα αποτελέσει έναν φόρο τιμής για μια σπουδαία γυναίκα που πολέμησε πέντε μήνες γενναία απέναντι στον καρκίνο.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το σύζυγό της Αλέξανδρο προκειμένου να τιμήσειτην ίδια αλλά και όλους εκείνου που έφυγαν από τη ζωή ύστερα από μάχη με την νόσο.

Πώς θα πάρετε μέρος

Το δρομικό γεγονός ξεκινάει το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 στις 05:00 π.μ. και τελειώνει το Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά συμβολικό.

Ο δρομέας που τρέχει στο FOR KATERINA είναι αποκλειστικά ο σύζυγος της Κατερίνας, Αλέξανδρος Γεωργίου. Στο site υπάρχει live track όπου θα φαίνεται που βρίσκεται ο δρομέας. Οπότε όποιος θέλει να εμψυχώσει το δρομέα ή να τον βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί αν το κάνει αλλά με δική του ευθύνη και δική του μέριμνα για μεταφορά και εφόδια.

Μέσω του site μπορείτε να στείλετε email εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα σας στείλουμε να συμπληρώσετε τη φόρμα με τα στοιχεία υποστηρικτών.

Η αφετηρία βρίσκεται στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και το τερματισμός στη Κερατέα Αττικής. Η διαδρομή ακολουθεί τη πορεία της ζωής της Κατερίνας από τη πόλη που γεννήθηκε ως τη πόλη που ζούσε με τον σύζυγο και τον γιο της. Είναι χωρισμένη σε 8 τομείς (ημέρες):

  • Νεάπολη – Κορινός
  • Κορινός – Τέμπη
  • Τέμπη – Βελεστίνο
  • Βελεστίνο – Ράχες
  • Ράχες – Καμένα Βούρλα
  • Καμένα Βούρλα – Ακραίφνιο
  • Ακραίφνιο – Μαλακάσα
  • Μαλακάσα – Κερατέα

Για όσους «έφυγαν» από τη ζωή

H σπουδαία αυτή πρωτοβουλία ελήφθη προκειμένου να τιμηθούν όλοι όσοι «έφυγαν» από τη ζωή ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο, για να δώσει δύναμη σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη, στους συγγενείς-συνοδούς τους, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα.

Επίσης, πραγματοποιείται για να ευαισθητοποιήσει τους υπόλοιπους, ώστε μέσω της πρόληψης να μην εφησυχάζουμε, γιατί αυτός ο ύπουλος εχθρός παραμονεύει και δεν ξέρουμε πότε θα μας χτυπήσει την πόρτα.

«Όλοι μας έχουμε στεναχωρηθεί για συγγενείς, φίλους ή γνωστούς μας, που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, αλλά ποτέ δε φανταζόμαστε ότι μπορεί να τύχει σε εμάς ή σε μέλος της οικογένειάς μας. Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε άτρωτοι…» αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα.

«Όμως η ζωή κάποιες φορές σου δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και τότε πρέπει να παλέψεις με όλες σου τις δυνάμεις. Για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι στηρίγματα γύρω σου, για να μη νιώσεις ούτε στιγμή μόνος σου. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος, αλλά όλοι εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε να είμαστε εκεί, με όποιον τρόπο μπορούμε».

Λίγα λόγια για την Κατερίνα

Γεννημένη την 1η Ιανουαρίου του 1979 στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα προοριζόταν να είναι μπροστά από την εποχή της και να προηγείται των συνομηλίκων της. Με φωτεινή προσωπικότητα και νοημοσύνη, η Κατερίνα ήταν μια πραγματική έμπνευση στη ζωή και ακλόνητη υποστηρικτής του να ζεις την κάθε μέρα στο έπακρο.

Η Κατερίνα ενσάρκωνε τον ενθουσιασμό, την αποφασιστικότητα, τη χαρά, την επιμονή, τη δύναμη και την αγάπη. Ήταν ένα κορίτσι που από μικρή ηλικία έπρεπε να προσαρμόζεται στις αλλαγές.

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση, τον καρκίνο. Διαγνωσμένη με Σάρκωμα Ewing στο 4ο στάδιο, η Κατερίνα “ρίχτηκε με τα μούτρα” στη χημειοθεραπεία, όπως ακριβώς ριχνόταν σε όλους τους στόχους της ζωής της, αποφασισμένη και με θετική διάθεση.

Σε απάντηση του ότι έχασε τα μαλλιά της τόσο γρήγορα, δήλωσε ότι το 2018-2019 θα ήταν η “χρονιά του καπέλου”. Αντιμετώπισε τον καρκίνο και όλους τους φόβους με χιούμορ, ταπεινοφροσύνη, ευπρέπεια και κουράγιο. Σε κανένα στάδιο δεν αναρωτήθηκε “Γιατί σε μένα;”, αντ’ αυτού είπε πως “Κάτι ωραίο και καλύτερο θα συμβεί στο μέλλον χάρη σ’ αυτή την εμπειρία, που δεν κατανοώ ακόμα”.

Μετά τον πρώτο κύκλο τριών χημειοθεραπειών, τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα γι’ αυτήν. Ο καρκίνος δεν συρρικνώθηκε, είχε εμφανιστεί στον εγκέφαλό της και είχε μεγαλώσει λίγο περισσότερο στους πνεύμονές της. Το επόμενο πρωί είπε: “Ακόμη πιστεύω στο θαύμα μου, έρχεται”.

Χωρίς κανείς να τα παρατάει, αύξησαν τις θεραπείες της, προσθέτοντας ακτινοβολία και ισχυρότερες δόσεις χημειοθεραπείας. Τραγική ειρωνεία, το σχέδιο να επιτεθούν και να καταστρέψουν τον καρκίνο δούλευε, όμως το σώμα της εξασθενούσε. Σύντομα μετά από αυτό η Κατερίνα εμφάνισε λοίμωξη της ουροδόχου κύστης και λοίμωξη αναπνευστικού.

Με καταπονημένο το ανοσοποιητικό της σύστημα αλλά όχι αποδυναμωμένο το πνεύμα, η Κατερίνα έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο στις 14 Απριλίου 2019, σχεδόν πέντε μήνες μετά τη διάγνωση.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Γεωργίου

Γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1981 στα Ιωάννινα.

Το καλοκαίρι του 1987 η οικογένειά του μετακόμισε στην Κερατέα, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα με τον γιο του Φίλιππο.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Κερατέας και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή.Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και ως προπονητής στίβου σε παιδιά που προετοιμάζονται για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια ή σε σχολές των ενόπλων δυνάμεων.

Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και υπήρξε ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Κερατέας, Ατρόμητου Παραδημής (ΕΠΣ Θράκης) και του Π.Α.Ο. Καλυβίων.

Παράλληλα ασχολήθηκε με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Τρέχοντας συνειδητοποίησε ότι το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων τον γεμίζει σαν άνθρωπο και δρομέα, με αποτέλεσμα να τον κερδίσει και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά σε αυτό.

Έχει λάβει μέρος και έχει τερματίσει σε πολλούς αγώνες υπεραποστάσεων, μαραθωνίους, αγώνες δρόμου και βουνού (Σπάρταθλον 2013, Δόλιχος 2016, VFUT Παρανέστι 2009 και 2015, Ευχίδειος Άθλος, Olympus Marathon κ.α).

Έχει ασχοληθεί με τους παραδοσιακούς χορούς, φτάνοντας να γίνει χορευτής του θεάτρου παραδοσιακών χορών Δόρα Στράτου.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024