Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί το περιστασιακό κρεβάτι με αγνώστους δε σημαίνει απαραίτητα «απελευθέρωση»

Γιατί το περιστασιακό κρεβάτι με αγνώστους δε σημαίνει απαραίτητα «απελευθέρωση»

Το τι είναι πιο απελευθερωτικό και τι όχι δεν είναι στην κρίση κανενός να το ορίσει για τον άλλον

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είπε κανείς ότι είναι κακό να κάνεις σεξ από εδώ και από εκεί και να κάνεις σεξ μετά τον γάμο. Λέμε τους λόγους για τους οποίους το περιστασιακό σεξ με συχνές αλλαγές συντρόφων, δύναται να είναι και κακό ή να μην είναι απαραίτητα απελευθερωτικό.

Καλό θα είναι να βλέπουμε τα πράγματα πολύπλευρα και να μην εξιδανικεύεται καμία πλευρά. Αν ο άλλος βέβαια είναι χαρούμενος όπως είναι ήδη, τότε καθείς εφ’ ω ετάχθη.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Είναι θέμα κοινής λογικής, ότι πρέπει να χρησιμοποιείς προφυλακτικό. Το ότι όμως χρησιμοποιείς προφυλακτικό, ενώ μπορεί να σε προστατέψει κατά πάσα (και υψηλή) πιθανότητα από το να κολλήσεις κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει μια οποιαδήποτε πιθανότητα να σπάσει.

Σκέψου λοιπόν την πιθανότητα του όποιου κινδύνου πώς αυξάνεται όταν πηγαίνεις με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι θέμα ηθικής. Αν είναι δυνατόν να μιλάμε το 2020 για τα «πρέπει» και με πόσους θα πηγαίνουμε.

Είναι fact όμως ότι έχεις πιο αυξημένες πιθανότητες να κολλήσεις κάτι αν έχεις πάει με 20 άτομα σε ένα χρόνο, σε σχέση με το αν έχεις πάει με 2 άτομα με 1 ή με 5 και όλο αυτοί να εξετάζονται.

Ψυχολογία

Αν νιώθεις καλά με την επιλογή σου αυτή τότε κάνε όπως νιώθεις, δε θα έπρεπε άλλωστε να λογοδοτήσεις σε κανέναν για τον τρόπο που εσύ θέλεις να εκφράζεις τη σεξουαλική σου ζωή. Υπάρχουν και εκείνοι όμως που δε θέλουν να κάνουν περιστασιακό σεξ και θα έπρεπε να είναι σεβαστό.

Ειδικά σε μια εποχή που η κουλτούρα της αντικειμενοποίησης και της υπερ-σεξουαλικοποίησης κυριαρχεί και όποια πει ότι δεν κάνει σεξ συχνά χαρακτηρίζεται με υποτιμητικούς όρους.

Γενικότερα είναι καλό ο καθένας να κάνει αυτό που θέλει και από τη μια πλευρά και από την άλλη. Δε μπορεί όμως η μια πλευρά που κάνει συχνά οne night stands να παρουσιάζεται ως η πιο «απελευθερωμένη». Αν είναι δυνατόν να θεωρείται απελευθέρωση το ότι κάποιος πάει με περισσότερες ή το αντίθετο.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024