Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ξεπεράστηκε και ο αριθμός των νεκρών του SARS - Συνεδριάζει εκτάκτως η G7

Κοροναϊός : Ξεπεράστηκε και ο αριθμός των νεκρών του SARS – Συνεδριάζει εκτάκτως η G7

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων εξαιτίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα αυξήθηκε στους 360 και ξεπέρασε εκείνους του SARS. Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας αποφάσισε η G7.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων εξαιτίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα αυξήθηκε στους 360 καθώς οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι ανακοίνωσαν σήμερα 56 νέους θανάτους. Συνεδριάζoυν εκτάκτως οι υπουργοί Υγείας της G7.

Σχεδόν 16.500 κρούσματα

Ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον υψηλότερος από εκείνον του κοροναϊού – 349 στην ηπειρωτική Κίνα – που προκαλούσε το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) την περίοδο 2002 – 2003.

Στην καθημερινή ενημέρωσή της, η επαρχιακή επιτροπή υγείας έκανε λόγο για 2.103 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας που είναι η εστία της επιδημίας.

Ετσι, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 16.480 στο σύνολο της Κίνας.

Εξάλλου, με τον θάνατο 44χρονου Κινέζου στη Μανίλα χθες Κυριακή, για τον οποίο ενημερώθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός παγκόσμιος απολογισμός της επιδημίας ανέρχεται σε 361 νεκρούς. Ο 2019-nCoV έχει ήδη εξαπλωθεί σε 24 χώρες.

Η τηλεδιάσκεψη της G7

Η Ομάδα των Επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών (G7), θα συζητήσει την αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα, ανακοίνωσε την Κυριακή ο γερμανός υπουργός Υγείας μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε για το θέμα αυτό με τον αμερικανό ομόλογό του.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της G7» για να υπάρξει «ενιαία αντιμετώπιση», δήλωσε ο Γενς Σπαν.

«Δεν έχει νόημα εάν μια χώρα παίρνει μέτρα μόνη της», είπε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, τονίζοντας ότι αυτό προστίθεται στον ευρωπαϊκό συντονισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αλλη μία πόλη σε καραντίνα

Η ανακοίνωση του πρώτου θανάτου εκτός της Κίνας από τον κοροναϊό, που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την εξάπλωσή του.

Στην Κίνα, η πόλη Ουέντζου, 800 χλμ. από την Ουχάν, προστέθηκε στον κατάλογο των πόλεων που έχουν τεθεί σε καραντίνα και όλο και περισσότερες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους σε ανθρώπους από την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024