Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το Twitter διέγραψε τον Zero Hedge λόγω «παρενόχλησης»

Κοροναϊός : Το Twitter διέγραψε τον Zero Hedge λόγω «παρενόχλησης»

Η εταιρεία Twitter Inc διέγραψε από την πλατφόρμα της τον λογαριασμό του ιστοτόπου Zero Hedge καθώς έκρινε πως «παρενόχλησε» ανθρώπους από δημοσίευμά του για τον νέο φονικό κοροναϊό.

Η εταιρεία Twitter Inc διέγραψε από την πλατφόρμα της τον λογαριασμό του ιστοτόπου Zero Hedge, που ειδικεύεται στις χρηματοοικονομικές ειδήσεις, διότι δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα άρθρο που συνδέει κινέζο επιστήμονα με τον νέο κοροναϊό που έχει προκαλέσει επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

«Κατάχρηση» της πλατφόρμας

Ο ιστότοπος Zero Hedge ανέφερε πως έλαβε ειδοποίηση από το Twitter την Παρασκευή με την οποία οι διαχειριστές του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης διατύπωναν την κατηγορία πως παραβιάστηκαν οι «κανόνες» του εναντίον της «κατάχρησης» της πλατφόρμας και της «παρενόχλησης» ανθρώπων.

Η εξέλιξη καταγράφεται την ώρα που η επιδημία του νέου κοροναϊού έχει πυροδοτήσει έξαρση των αντικινεζικών διαθέσεων σε διεθνές επίπεδο. Η διάδοση ανεπιβεβαίωτων φημών δίνει και παίρνει στο Διαδίκτυο, ιδίως από λάτρεις θεωριών συνωμοσίας, γεγονός που επιτείνει η σταδιακά μειούμενη ενημέρωση από την πρακτικά αποκλεισμένη πόλη Ουχάν της Κίνας, εστία του νέου κοροναϊού.

Παραβίασε τους κανονισμούς

Η εταιρεία Twitter επιβεβαίωσε χθες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι εξεδίωξε τον ιστότοπο Zero Hedge από την πλατφόρμα της διότι παραβίασε τους κανονισμούς λειτουργίας της.

Ο Zero Hedge ανέφερε πως αρχικά η συντακτική του ομάδα είχε την εντύπωση πως η απόφαση να υποστεί μόνιμο ban από το Twitter οφειλόταν σε άρθρο που δημοσίευσε για τη σύνθεση του ιού. Aργότερα, σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι οι διαχειριστές του Twitter έλαβαν καταγγελία από τον ενημερωτικό ιστότοπο BuzzFeed για άλλο άρθρο του.

Ο BuzzFeed κατήγγειλε ότι ο Zero Hedge αποκάλυψε τα προσωπικά στοιχεία επιστήμονα από την Ουχάν σε άρθρο που περιέχει τον ισχυρισμό ότι ο κοροναϊός είναι ανθρώπινο δημιούργημα προς χρήση «ως βιολογικό όπλο». Το άρθρο έχει τίτλο «Βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος πίσω από την παγκόσμια πανδημία του κοροναϊού;».

Ο BuzzFeed δεν απάντησε αμέσως όταν το Reuters του ζήτησε σχόλιο.

Προειδοποίηση

Την περασμένη εβδομάδα, η διεύθυνση του Twitter προειδοποίησε ότι «όσοι επιδίδονται σε συντονισμένες προσπάθειες να διασπείρουν παραπληροφόρηση σε ευρεία κλίμακα σχετικά με το θέμα του κοροναϊού θα διαγράφονται από την υπηρεσία».

Ο ιστότοπος Facebook έχει επίσης προειδοποιήσει ότι θα διαγράφει υλικό για τον ιό που θεωρεί ότι παραπληροφορεί.

Ο Zero Hedge, ο οποίος καλύπτει κυρίως οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα, είχε πάνω από 670.000 ακόλουθους στο Twitter όταν διαγράφηκε ο λογαριασμός του.

Ο κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 362 ανθρώπους. Κρούσματα του 2019-nCoV έχουν επιβεβαιωθεί σε 24 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024