Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι απαντά το νοσοκομείο για το ραντεβού που έκλεισε σε ασθενή το 2022

Τι απαντά το νοσοκομείο για το ραντεβού που έκλεισε σε ασθενή το 2022

Θα ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του το δεύτερο τακτικό εξωτερικό γαστρεντερολογικό ιατρείο και τα ραντεβού θα επαναπρογραμματιστούν, αναφέρει σε ανακοίνωση το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Θα ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του το δεύτερο τακτικό εξωτερικό γαστρεντερολογικό ιατρείο και τα ραντεβού θα επαναπρογραμματιστούν, αναφέρει σε ανακοίνωση το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι έκλεισε σε γυναίκα ασθενή ραντεβού για το 2022. Για το θέμα έχει παρέμβει νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις.

«Η νέα Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, έχει ήδη προβεί στην πρόσληψη ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου ιατρού και τις επόμενες ημέρες το Τμήμα θα ενισχυθεί με ακόμη έναν ιατρό» αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία προσθέτει:

«Επίσης, ξεκινάει άμεσα η λειτουργία και δεύτερου τακτικού εξωτερικού γαστρεντερολογικού ιατρείου. Τα ραντεβού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα επαναπρογραμματιστούν και οι ασθενείς θα ειδοποιηθούν για τις νέες ημερομηνίες».

Η παρέμβαση Κικίλια

Παρά το γεγονός ότι μετά την παρέμβαση του υπουργού ενδυναμώνεται η ελπίδα της ηλικιωμένης στην Κρήτη ότι μπορεί να κάνει τη γαστροσκόπηση που χρειάζεται σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, η τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία, με συνεχείς καταγγελίες για ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, πολύωρες καθυστερήσεις και αναμονές άρρωστων ανθρώπων σε άθλιους διαδρόμους, έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξάντλησης απαιτεί πολλά περισσότερα.

Απαιτεί λύσεις τώρα και χωρίς να χρειάζονται (και άλλες) καταγγελίες και κοινοποίηση στο διαδίκτυο, έτσι ώστε οι αρμόδιοι να αναγκαστούν να παρέμβουν προκειμένου να αποφύγουν το διασυρμό.

Ορθώς ο υπουργός παρενέβη, αλλά η παρέμβασή του και η λήψη άμεσων μέτρων χρειάζεται σε πολλούς τομείς της δημόσιας υγείας, αλλιώς θα μιλάμε μόνο για αποσπασματικές λύσεις που αποτελούν σταγόνες στον ωκεανό.

Ειδικότερα, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, υπήρξε προς τον Τύπο η πληροφορία ότι για την καταγγελία που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του διαδικτύου, πληροφορήθηκε και ο Β. Κικίλιας ο οποίος ζήτησε αμέσως ενημέρωση και εξηγήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές αρχές.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση που αφορά στο νοσοκομείο Χανίων.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024