Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χοακίν Φίνιξ σε κινητοποιήσεις vegan στο Λονδίνο

Ο Χοακίν Φίνιξ σε κινητοποιήσεις vegan στο Λονδίνο

Λίγο πριν τα βραβεία BAFTA, o Χοακίν Φίνιξ κάλεσε τον κόσμο να γίνει vegan.

«Γίνετε vegan» ήταν η προτροπή του διάσημου ηθοποιού Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος συμμετείχε σε κινητοποιήσεις στην Tower Bridge του Λονδίνου.

View this post on Instagram

BREAKING: Today just before attending the @BAFTA awards in London, Joaquin Phoenix joined Animal Equality in a demonstration to raise awareness about the link between animal agriculture and climate change. The actor and activist lowered a massive banner off Tower Bridge that read, “Factory Farming is Destroying our Planet. Go Vegan.” Thank you, Joaquin for using your platform to speak out for animals and the environment! 🏆 . . . Photos 1-3: Animal Equality / Jo-Anne McArthur Bridge photo: Animal Equality / Matthew Maran . #vegan #plantbased #joaquinphoenix #bafta #london #animalrights #climatechange #activism #animalactivism #animalequality #vegansofig #vegansofinstagram #joker #plantbaseddiet

A post shared by Animal Equality (@animalequality) on

Ο ηθοποιός βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, όπου το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων Bafta στο Λονδίνο. Φυσικά, ο Φίνιξ είναι το φαβορί για το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Joker».

Οι ακτιβιστές μάλιστα κρέμασαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «H βιομηχανική κτηνοτροφία καταστρέφει τον πλανήτη μας. Γίνετε vegan».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καταξιωμένος ηθοποιός μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων. Άλλωστε ο ίδιος έγινε χορτοφάγος από την ηλικία των 3 ετών.

Μάλιστα, ο Φίνιξ κλήθηκε να απαντήσει και στις επικρίσεις ότι άτομα όπως οι ηθοποιοί, που εργάζονται σε βιομηχανίες πολυτελείας, δεν είναι σε θέση να μιλήσουν για την κλιματική αλλαγή, καθώς ζουν σε έναν κόσμο συχνών πτήσεων και υψηλού αποτυπώματος άνθρακα.

«Είμαστε όλοι υποκριτές με κάποιους τρόπους. Όλοι αγωνιζόμαστε για το σωστό αλλά κάνουμε λάθη. Η βιομηχανία καταναλώνει πολύ ενέργεια και πόρους, οπότε ο τρόπος να το μετριάσω είναι να υιοθετήσω έναν vegan τρόπο ζωής».

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024