Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου : Οι διευκρινίσεις Βρούτση για το Ασφαλιστικό επιβεβαιώνουν την κυβερνητική απάτη

Αχτσιόγλου : Οι διευκρινίσεις Βρούτση για το Ασφαλιστικό επιβεβαιώνουν την κυβερνητική απάτη

«Ο κ. Βρούτσης αν και κατεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των δήθεν γενικευμένων αυξήσεων και διαψεύδει τις ψεύτικες προσδοκίες που ο ίδιος καλλιεργούσε, συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια» τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τις επτά διευκρινίσεις που έδωσε ο υπουργός για το Ασφαλιστικό

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο Ασφαλιστικό εξαπολύει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, «διαβάζοντας» στις επτά διευκρινίσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την «επιβεβαίωση της κυβερνητικής απάτης».

«Συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια»

Ο κ. Βρούτσης, τονίζει, ωστόσο, η κυρία Αχτσιόγλου, «αν και κατεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των δήθεν γενικευμένων αυξήσεων και διαψεύδει τις ψεύτικες προσδοκίες που ο ίδιος καλλιεργούσε, συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια, αφού με το νομοσχέδιο καταργείται η μόνιμη 13η σύνταξη -ολόκληρη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για τις υψηλότερες συντάξεις- και οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος».

Η δήλωση Αχτσιόγλου

«Οι »7 διευκρινίσεις» του κ. Βρούτση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιβεβαιώνουν την πολύμηνη προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους σχετικά με το περιεχόμενό του.

Ο κ. Βρούτσης αν και κατεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των δήθεν γενικευμένων αυξήσεων και διαψεύδει τις ψεύτικες προσδοκίες που ο ίδιος καλλιεργούσε, συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια, αφού με το νομοσχέδιο καταργείται η μόνιμη 13η σύνταξη -ολόκληρη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για τις υψηλότερες συντάξεις- και οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος.

Επίσης, αποκρύπτει ότι οι 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες θα έχουν σημαντική επιβάρυνση με αύξηση 20% στις εισφορές τους, μόνο και μόνο για να ελαφρυνθούν πολλαπλάσια τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Παράλληλα, δεν ομολογεί ότι για εργασία πάνω από 40 έτη τα ποσοστά αναπλήρωσης μειώνονται σε σχέση με τα σημερινά.

Τέλος, ξεχνάει ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έχει ήδη πιστοποιηθεί με αναλογιστική μελέτη.

Οι επικοινωνιακές φούσκες και τα ψέματα των προηγούμενων μηνών θα αναγκάσουν, αργά ή γρήγορα, τον κ. Βρούτση σε διευκρινίσεις επί των διευκρινίσεων».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024