
Και τέταρτος νεκρός από τα βίαια επεισόδια στη Χιλή
Φοιτητής υπέκυψε μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο κεφάλι, αυξάνοντας σε τέσσερις τον απολογισμό των θανάτων στη Χιλή σε τρεις ημέρες βίαιων επεισοδίων.
Νεαρός υπέκυψε χθες Παρασκευή μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο κεφάλι, αυξάνοντας σε τέσσερις τον απολογισμό των θανάτων στη Χιλή σε τρεις ημέρες βίαιων επεισοδίων, επακόλουθων της βαθιάς κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα της Λατινικής Αμερικής από τα τέλη του 2019.
Υπέκυψε στα τραύματά του
Ο 24χρονος φοιτητής υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο κέντρο υγείας όπου νοσηλευόταν.
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τον θάνατο οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο οπαδός της ομάδας Colo Colo χτυπήθηκε από αυτοκίνητο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το στάδιο του συλλόγου στο Σαντιάγο έπειτα από αγώνα πρωταθλήματος.
Η νέα ανάφλεξη της βίας καταγράφηκε ενώ οι ταραχές έμοιαζαν να αποκλιμακώνονται εδώ κι αρκετές εβδομάδες, καθώς οι διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι πλέον ειρηνικές και αμαυρώνονται σπανιότερα από εκτεταμένα βίαια επεισόδια.
Η κρίση
Περίπου τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφότου ξέσπασε η κρίση, πριν τρεις μήνες, στην πλειονότητά τους σε εμπρησμούς καταστημάτων.
Χιλιάδες άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, εκατοντάδες στα μάτια, κατά την καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο φωτογράφος αποκάλυψε το παρασκήνιο για τη φωτογραφία των Μέσι – Γιαμάλ
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
- Όταν η Μαίρη Λίντα ξεσήκωσε τον Λευκό Οίκο με τον Μανώλη Χιώτη
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο μεταδοτικό καρκίνο σε ψάρια
- Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με τον ομόλογό του της CIA στις ΗΠΑ
- Μουντιάλ 2026: Ο Γκάβι πήρε θέση υπέρ του Παρέδες στο ενδεχόμενο τιμωρίας του από τη FIFA





