Πέμπτη 02 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ΕΕ : Το 50% των Βουλγάρων δεν θέλει το ευρώ

ΕΕ : Το 50% των Βουλγάρων δεν θέλει το ευρώ

Το 50% των πολιτών της Βουλγαρίας δεν θέλει την υιοθέτηση του ευρώ ως επίσημου νομίσματος της χώρας αντί του λεβ, τη στιγμή που το 31% απαντά ότι «δεν γνωρίζει ή δεν μπορεί να αξιολογήσει».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

«Το 50% των πολιτών της Βουλγαρίας δεν θέλει την υιοθέτηση του ευρώ ως επίσημου νομίσματος της χώρας αντί του λεβ, ενώ το 19% τάσσεται υπέρ αυτής της αλλαγής και το υπόλοιπο 31% απαντά ότι δεν γνωρίζει ή δεν μπορεί να αξιολογήσει», όπως σημειώνει δημοσίευμα της βουλγαρικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας offnews.bg.

Αντιπροσωπευτική έρευνα

Τα στοιχεία ελήφθησαν από εθνική αντιπροσωπευτική έρευνα που διενήργησε το «Trend Agency», από τις 7 έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, μεταξύ 1008 ερωτηθέντων ενηλίκων και δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάχθηκε εναντίον της καθιέρωσης του ευρώ στις συναλλαγές τους.

Μάλιστα, το 39% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος GERB τάχθηκε κατά του ευρώ (έναντι του 36% υπέρ).

Το γράφημα της offnews.bg με τα αποτελέσματα της έρευνας

Συντριπτική είναι η εναντίωση για το ευρώ στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης BSP καθώς το 70% των ψηφοφόρων του τάσσεται κατά του ευρώ (έναντι 8% υπέρ).

«Ευκολία με το ενιαίο νόμισμα»

Ο πιο συχνός λόγος για την υποστήριξη του ευρώ είναι η ευκολία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να έχουν ένα νόμισμα – αυτήν τη γνώμη υποστήριξε το 32% εξ όσων επιθυμούν να αλλάξει το λεβ με το ευρώ.

Ο δεύτερος πιο συχνός λόγος προτιμήσεως της ευρωζώνης (21%) είναι η αίσθηση ότι μια τέτοια κίνηση προς την ολοκλήρωση θα καταστήσει τη Βουλγαρία πλήρες μέλος της ΕΕ και θα της προσφέρει τη δυνατότητα να προεδρεύσει.

«Ολα θα αυξηθούν»

Ο πιο δεδηλωμένος λόγος για την απροθυμία εισαγωγής του ευρώ ως νόμισμα της Βουλγαρίας είναι ότι «όλα θα αυξηθούν και τα εισοδήματα δεν θα αυξηθούν» – αυτή η απάντηση δόθηκε από το 35% των αντιπάλων του ευρώ.

Το δεύτερο συνηθέστερο επιχείρημα (14%) είναι ότι «οι Βούλγαροι θα γίνουν φτωχότεροι».

Πηγή: echedoros-a.gr

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Ιουλίου 2026
Cookies