Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Μνημόνιο με FIFA και UEFA, απειλές για ποδοσφαιρικό Grexit και διακοπή πρωταθλήματος

Μητσοτάκης : Μνημόνιο με FIFA και UEFA, απειλές για ποδοσφαιρικό Grexit και διακοπή πρωταθλήματος

Ποδοσφαιρικό μνημόνιο με την παρακολούθηση της FIFA και UEFA, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής με απειλές για ποδοσφαιρικό Grexit αλλά και διακοπή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Υποστήριξε ότι η χτεσινή τροπολογία ήταν κίνηση καταλαγής

Ποδοσφαιρικό μνημόνιο με την παρακολούθηση της FIFA και UEFA, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απειλές για ποδοσφαιρικό Grexit αλλά και διακοπή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

«Πίσω από ένα διαχρονικό πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Θα ήθελα οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν. Με την ευθύνη και της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ» είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής και τόνισε: «Διαφορετικά οι ομάδες θα αποκλειστούν από τις διεθνείς οργανώσεις και οι ιδιοκτήτες τους από τα πολλά έσοδά τους».

Τιμωρία και εξόντωση

Συνέχισε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας: «Στην περίπτωση που το άρρωστο αυτό κλίμα θα συνεχιστεί επί μακρόν θα διακόψουμε τη Σούπερ Λίγκα γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα αποτανθεί σε FIFA και UEFA και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά «για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει αυτή η λέξη κύριε Τσίπρα, συνέχισε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι «μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση. Στοιχεία που πρέπει να εισαχθούν από την παγκόσμια εμπειρία. Με διεθνή στήριξη θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν θα υποστούν με δική τους ευθύνη απώλεια εσόδων και κύρους. Θα αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη ενώπιον των οπαδών τους.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η κυβέρνησή του αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί σημειώνοντας ότι «δεν κρυβόμαστε πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου όταν απειλείται η κοινωνική συνοχή».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τροπολογία που ψηφίστηκε χτες στη βουλή, ανέφερε ότι πρόκειται για «κίνηση καταλαγής με σκοπό να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις από την γνωμοδότηση και όχι απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί στην τιμωρία όχι όμως στην εξόντωσή της».

Να πέσουν οι τόνοι

Συμπλήρωσε δε ότι «δεν μιλάμε για αθλητική διευθέτηση. Αλλά για μια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Έκρινα ότι μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν μπορεί να εξελιχθεί σε κοινωνική. Γι αυτό απομάκρυνα έναν ευρωβουλευτή που συμπεριφέρθηκε όχι ως αντιπρόσωπος του έθνους αλλά ως οπαδός ενός συλλόγου».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι το κύριο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες και απέδωσε τις ως τώρα εξελίξεις σε «αθλητική βεντέτα» και «επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα» και σημείωσε πως η χώρα «πληγώνεται στο εσωτερικό από μια ποδοσφαιρική βεντέτα».

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επέδειξε «μετριοπαθή στάση» και γι’ αυτό «συγκεντρώνει την οργή των ακραίων και των δύο πλευρών».

Μάλιστα επανέφερε τη ρητορική περί νταβατζήδων που καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε και επέπληξε την αντιπολίτευση επειδή είτε καταψήφισε είτε απείχε από την χτεσινή ψηφοφορία.

«Σιωπάτε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «νταβατζήδες» και «διαπλοκή» που διχάζουν χρησιμοποιώντας «οπαδικούς στρατούς και ΜΜΕ σα φερέφωνα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024