Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόσμοι που επιπλέουν στις τοιχογραφίες της Cinta Vidal

Κόσμοι που επιπλέουν στις τοιχογραφίες της Cinta Vidal

«Η δημιουργία μιας τοιχογραφίας έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση με τον τοίχο και οτιδήποτε τον περιβάλλει» επισημαίνει η Cinta Vidal μιλώντας για την δουλειά της.

Για την street artist Cinta Vidal, τα πάντα εξαρτώνται από το πώς τα βλέπεις.

Οι τοιχογραφίες της είναι μια ενασχόληση με την ανθρώπινη υποκειμενικότητα, και σε αυτές φιγουράρουν περίεργα διατεταγμένη αρχιτεκτονική και αντικείμενα, όπως βιβλία, καρέκλες, ακόμη και ένα κανό, που όλα επιπλέουν στο αέρα.

Καλύπτουν τοίχους κτηρίων στο Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ, τη Χαβάη, το Κάλγκαρι του Καναδά, τη Βαρκελώνη, αλλά και σε άλλες πόλεις στον κόσμο.

Είτε πρόκειται για ένα κορίτσι, το οποίο κάθεται σε μια υπερμεγέθη γήινη σφαίρα, είτε για έναν άντρα που κοιτά από το μπαλκόνι του που έχει κλίση 90 μοιρών, όλα τα έργα της εξετάζουν το πώς η προοπτική εξαρτάται από τη θέση αυτού που βλέπει.

«Ο καθένας βλέπει τον κόσμο με το δικό του τρόπο, και η δουλειά μου είναι τρόπος να εκφράσω ακριβώς αυτό: είναι αδύνατον να βλέπεις κάτι από όλες τις οπτικές γωνίες ταυτοχρόνως.

Πάντα υπάρχει μία επιλογή, μία πρόσληψη. Επιπλέον, στη δουλειά μου ενυπάρχει η επιθυμία να βγάλω τα αντικείμενα από το εννοιολογικό περιβάλλον, να τα απελευθερώσω στον αέρα και, κάνοντας το αυτό, να τους δώσω καινούργια αξία» δήλωσε, στο Colossal, η με έδρα τη Βαρκελώνη καλλιτέχνιδα.

Εξήγησε ότι από τη στιγμή που επιλέγει το πού θα δημιουργήσει μια τοιχογραφία μελετά την περιοχή. Επιθυμεί κάθε πρότζεκτ της να είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και αυτό την ωθεί να χρησιμοποιεί χρώμα του εκάστοτε τοίχου ως φόντο.

«Η δημιουργία μιας τοιχογραφίας έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση με τον τοίχο και οτιδήποτε τον περιβάλλει» επισημαίνει η ίδια μιλώντας για την δουλειά της.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024