Μια σκληρή δυστοπία φαντάζεται ο ψηφιακός καλλιτέχνης Χέιντεν Κλέι Ουίλιαμς (Hayden Clay Williams) με τη σειρά φωτογραφιών του «Κόσμος Κάτω από το Νερό».

Σε κάθε ηλιόφωτη εικόνα, ο αμερικανός καλλιτέχνης ρίχνει μια ματιά στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσει η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η αλλαγή του κλίματος.

Οικείες στιγμές σε καθημερινά σκηνικά, εγκαταλελειμμένα και πλημμυρισμένα, όλα κάτω από ζεστό ουρανό και με γαλήνιες ροζ αποχρώσεις.

Ο Χέιντεν Ουίλιαμς αφιερώνει ώρες για να αποδώσει με εντυπωσιακή λεπτομέρεια στιγμές μέσα στα σκηνικά.

«Συνήθως, έχω μια καθαρή εικόνα όταν φαντάζομαι μια φωτογραφία που θέλω να τραβήξω ή μια σκηνή που θέλω να αποδώσω… Παίρνει περίπου 60 με 120 ώρες για να αποδώσω μια σκηνή» είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο It’s Nice That, ο καλλιτέχνης με σπουδές βιοχημείας, ηλεκτρονικών υπολογιστών και φωτογραφίας (προσφάτως μόνον, στράφηκε σε 3D graphics).

Εξηγώντας τις αρχικές επιρροές και τη σύλληψη του πρότζεκτ, ο Ουίλιαμς εξήγησε ότι «ο σπινθήρας που πυροδότησε αυτή τη σειρά ήταν ένα ταξίδι στη Βενετία. Ταξιδεύοντας εκεί, έμαθα ότι συχνά η πόλη πλημμυρίζει.

Με εντυπωσίασε το πώς η Βενετία προετοιμάζεται, αμύνεται και αναπόφευκτα επουλώνει τις πληγές της από τις πλημμύρες που δεν συγχωρούν.

Άρχισα να σκέφτομαι «Κι αν ο υπόλοιπος κόσμος ζούσε έτσι;»».

Με στραμμένη την προσοχή του στους αρνητές του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, ο Χέιντεν Ουίλιαμς επιζητά να προκαλέσει εμάς να φανταστούμε αυτή τη δυστοπία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr