Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση ΠΑΟΚ: Βουλευτές της ΝΔ ζητούν εφαρμογή των νόμων και ανεξαρτησια της Δικαιοσύνης

Υπόθεση ΠΑΟΚ: Βουλευτές της ΝΔ ζητούν εφαρμογή των νόμων και ανεξαρτησια της Δικαιοσύνης

Μιλούν στο in.gr βουλευτές, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το νόμο που θα υποβίβαζε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη

Θύελλα, ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προκαλεί η υπόθεση του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ, οι ασφυκτικές πιέσεις και εκβιασμοί που ασκήθηκαν από χθες σε πολιτικούς για να «προστατευτεί» η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και η παρέμβαση της κυβέρνησης που προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση «πλυντήριο» σε όσους παρέβησαν τους νόμους.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, επίσημα ή κατ’ ιδίαν, εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τον εκβιασμό που ασκήθηκε από χθες το πρωί σε βουλευτές ώστε να παραιτηθούν προκειμένου να «δικαιωθεί» ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

Εξέφραζαν επίσης την απορία τους για το πώς από τη μια διαγράφεται ο ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, για τις εκβιαστικές δηλώσεις και την πρόθεση αποχώρησης από τη ΝΔ, και από την άλλη δια του κυβερνητικού εκπροσώπου να αλλάζει ο νόμος.

Σε γενικές γραμμές οι τοποθετήσεις των βουλευτών είναι από τη μια ότι δεν μπορεί κανείς να διχάζει τον ελληνικό λαό, κι από την άλλη ότι κανείς δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο έργο και τις αποφάσεις των ανεξάρτητων αρχών.

Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά, Γιάννης Μελάς, σε δήλωσή του στο in.gr αναφέρει:

«Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου και βεβαίως της δημοκρατίας. Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν μπορεί να κρίνεται από πολιτικά πρόσωπα. Η δικαιοσύνη δεν καθοδηγείται, δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και δρα ανεξάρτητα. Προσωπικά σέβομαι απόλυτα την απόφαση της ΕΕΑ και ως προς αυτή τα σχόλια περισσεύουν.

Οι διχαστικές δηλώσεις από συγκεκριμένα κέντρα και η προσπάθεια αναγωγής ενός θέματος που αφορά μόνο το ποδόσφαιρο σε εθνικό θέμα προκαλεί σκέψεις και μας προβληματίζει για τους πραγματικούς σκοπούς των κέντρων αυτών. Τέλος, θεωρώ απαράδεκτη και προσβλητική τη δήλωση του Ευρωβουλευτή κ. Ζαγοράκη απέναντι σε όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και γι αυτό θα πρέπει άμεσα να δώσει εξηγήσεις και να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους Βουλευτές. Στο κοινοβούλιο τόσο το Ελληνικό όσο και το Ευρωπαϊκό δεν εκπροσωπούμε τις ομάδες μας αλλά ένα ολόκληρο Έθνος το οποίο έχουμε ορκιστεί να υπηρετήσουμε.

Ουδείς Αναντικατάστατος!»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, δήλωσε:

«O νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν εκβιάζεται. Η διεθνής συγκυρία μας θέλει ενωμένους κι όχι να διχαζόμαστε».

Ο Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιά αναφέρει σε δήλωσή του:

«Οφείλουμε να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με σεβασμό στην ανεξαρτησία της. Κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν…μπάλα εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα και όχι αυτά της διαφάνειας και της τήρησης των Νόμων. Κανείς δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα με διχασμό και μάλιστα σε κρίσιμες εθνικές στιγμές. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και θέλω να πιστεύω ότι με αυτό το γνώμονα θα κινηθεί η όποια νομοθετική της πρωτοβουλία, που δεν θα εξομοιώνει τους θύτες με τα θύματα και θα αποκαθιστά το κύρος του «βασιλιά των σπορ» του ποδοσφαίρου».

O εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ , Τάσος Γαιτάνης, από την πλευρά του δήλωσε:

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για την πορεία της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, αλλά και σε μια χρονική στιγμή που η χώρα ξεφεύγει απο την κρίση, το τελευταίο που χρειάζεται είναι νέοι διχασμοί.

Η απόφαση του πρωθυπουργού για νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για τα θέματα που γνωμοδότησε η ΕΕΑ είναι σωστή. Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων, έχει ως σκοπό το συμφέρον της χώρας και τη διαφύλαξη της ενότητας των Ελλήνων. Τέτοιες ώρες δε χρειάζονται ούτε διχαστικές, ούτε εκβιαστικές φωνές».

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024