Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στους «κεραυνούς» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου σχετικά με την τροπολογία για το ποδόσφαιρο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στους «κεραυνούς» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου σχετικά με την τροπολογία για το ποδόσφαιρο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για «ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου», η κυβέρνηση καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάψει «να ψαρεύει στα θολά νερά και να απαντήσει καθαρά» παίρνοντας ξεκάθαρη θέση.

«Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφήσει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά» ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων […] Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς».

«Ώρες ευθύνης για όλους»

Ειδικότερα κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την οργισμένη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου επισημαίνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ψαρεύει στα θολά νερά ας απαντήσει καθαρά».

Όπως λένε, παρουσιάζοντας τα δεδομένα «οι μεν δεν θέλουν καμιά τιμωρία ακόμη και αν έχει διαπραχθεί παρανομία. Οι άλλοι θέλουν την καταστροφή των πρώτων με ποινές δυσανάλογες με τα παραπτώματά τους. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά του τέχνη κόσκινο, μιζάρει στον λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του του γυρίζουν την πλάτη.»

» Ας μας πει όμως καθαρά. Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφησει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά».

Υπεραμυνόμενοι δε των κυβερνητικών χειρισμών σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Εκφράζει το κοινό συμφέρον. Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική, κι όχι οπαδική.»

» Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr