Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Λευτέρη Αυγενάκη προσωπικά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία «που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου». «Θέλουμε όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη, ένας- ένας, μια-μια», λέει για την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε.

Πυρ ανοίγει εναντίον της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία «που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με αναδρομική ισχύ και μάλιστα ενόσω βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση».

Αναφερόμενος στο βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης περί διχασμού του ελληνικού λαού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει ότι «έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το διχασμό μιας και συνέβη με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις».

«Δε σας αρέσει η Βουλή, δε σας αρέσει η λογοδοσία και γι’ αυτό φτάσατε εδώ» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας δηκτικά ότι «αφού μιλάμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουνε οι πάντες».

Σε ότι αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας με ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη, αναφέρει:

«Το δικό μας ένστικτο είναι να ακολουθήσουμε το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και να αποχωρήσουμε, γιατί δεν είμαστε μόνο ενάντια σε αυτήν την τροπολογία, αλλά είμαστε ενάντια σε όλη τη διαχείριση σας που μας έχει φτάσει στα φαινόμενα που περιέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού. Αλλά, θέλουμε να το ψηφίσετε, ένας-ένας, μια-μια με ονομαστική ψηφοφορία και γι’ αυτό την καταθέσαμε. Θέλουμε όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη, ένας- ένας, μια-μια».

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης προανήγγειλαν ότι θα αποχωρήσουν πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, αποδοκιμάζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης. Το μόνο κόμμα που δεν τοποθετήθηκε ήταν το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι κεραυνοί Τσακαλώτου

Στην σκληρή δήλωσή του για την τροπολογία της κυβέρνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει:

«Ένα φάντασμα πλανάται –αν όχι πάνω από την Ευρώπη- τουλάχιστον πάνω από την Ελλάδα. Που είναι ο κ. Αυγενάκης; Είναι στη Βουλή; Είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Έχει φύγει από τη χώρα; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ;

Η κ. Μενδώνη μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα διχασμού του ελληνικού λαού.

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Αυγενάκης έβαλε δύο δικούς του ανθρώπους στην Επιτροπή;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αφού τους έβαλε μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει το Πόρισμα;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι για να διορθώσετε αυτά τα δυο λάθη φέρνετε μια τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με αναδρομική ισχύ και μάλιστα ενόσω βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση;

Αφού μιλάμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουνε οι πάντες.

Έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το διχασμό μιας και συνέβη με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις. Θα μπορούσατε, αν δε σας άρεσε η Επιτροπή, να εφαρμόσετε το Νόμο Βασιλειάδη και να είχατε ορίσει μια άλλη Επιτροπή που να είχε την κάλυψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Δε σας αρέσει η Βουλή, δε σας αρέσει η λογοδοσία και γι’ αυτό φτάσατε εδώ.

Το δικό μας ένστικτο είναι να ακολουθήσουμε το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και να αποχωρήσουμε, γιατί δεν είμαστε μόνο ενάντια σε αυτήν την τροπολογία, αλλά είμαστε ενάντια σε όλη τη διαχείριση σας που μας έχει φτάσει στα φαινόμενα που περιέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού.

Αλλά, θέλουμε να το ψηφίσετε, ένας-ένας, μια-μια με ονομαστική ψηφοφορία και γι’ αυτό την καταθέσαμε. Θέλουμε όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη, ένας- ένας, μια-μια».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr