Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόμπι Μπράιαντ : «Πάρτι» κερδοσκόπων στο διαδίκτυο με τα αναμνηστικά

Κόμπι Μπράιαντ : «Πάρτι» κερδοσκόπων στο διαδίκτυο με τα αναμνηστικά

«Πάρτι» κάνουν οι κερδοσκόποι του Διαδικτύου, πουλώντας σε εξωφρενικές τιμές αναμνηστικά του θρυλικού Κόμπι Μπράιαντ.

Mε τον πλανήτη να βρίσκεται ακόμα σε σοκ από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, κάποιοι κερδοσκόποι δεν έχασαν χρόνο για να βγάλουν χρήματα από την αυτήν την τραγωδία.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, υπήρχαν πάνω από 65.000 αναμνηστικά Κόμπι Μπράιαντ στο eBay, με πάνω από 12.800 από αυτά να πουλιούνται.

Την τιμητική τους έχουν φανέλες, παπούτσια, αυτόγραφα, μπάλες και κάρτες του μπάσκετ, αφίσες και πλήθος ακόμη αντικειμένων που σχετίζονται με τον θρύλο του NBA.

Η ζήτηση έχει προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση στις τιμές, με τα αντικείμενα να πωλούνται έως και 15 φορές περισσότερο από την κανονική τιμή τους.

Χαμός στο eBay

Tο πιο ακριβό αντικείμενο αυτή τη στιγμή στο eBay είναι μία μπάλα του μπάσκετ από το πρώτο πρωτάθλημα NBA του Μπράιαντ, η οποία φέρει την υπογραφή του ίδιου και άλλων παικτών των Λέικερς.

Η μπάλα αυτή πωλείται για το δυσθεώρητο ποσό των 2.6 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο πωλητής μάλιστα ισχυρίζεται στην περιγραφή: «Η τιμή για το αυτόγραφο του Κόμπι θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς πέθανε σε ηλικία 41 ετών και δεν θα υπογράψει ποτέ ξανά. Η μπάλα αυτή θα αξίζει 10 εκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια».

Άλλο ένα πανάκριβο προϊόν προς πώληση είναι μια κάρτα με τον Κόμπι Μπράιαντ, η οποία ξεπερνάει σε τιμή τις 700.000 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, στο eBay ήδη έχουν πουληθεί 31 κάρτες του μπάσκετ με τη φωτογραφία του θρύλου των Λέικερς, οι οποίες άγγιξαν συνολικά τα 75.000 δολάρια.

Μεταξύ άλλων, στο Ebay έχουν ανέβει αγγελίες και για παπούτσια, με ένα ζευγάρι που -κατά τον πωλητή- φέρει την υπογραφή του Κόμπι Μπράιαντ να πωλείται έναντι 16.330 ευρώ:

Εως +400% οι τιμές για signature παπούτσια του Κόμπι Μπράιαντ

Σύμφωνα με το Business Insider, αμέσως μετά τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ οι τιμές των παπουτσιών του σε διαδικτυακά καταστήματα όπως το StockX αυξήθηκαν κατακόρυφα. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι πρόκειται για μια απροκάλυπτη προσπάθεια των εν λόγω εταιρειών να βγάλουν τεράστια κέρδη, εκμεταλλευόμενες το πένθος εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Το Business Insider επισημαίνει ότι signature παπούτσια Κόμπι Μπράιαντ που πωλούνταν για 180 ευρώ, πλέον έχουν ξεπεράσει τα 900 ευρώ -κάτι που φανερώνει μια αύξηση της τάξης του 400%.

Στην ιστοσελίδα μεταπώλησης The RealReal Inc, οι αναζητήσεις για τα παπούτσια του Κόμπι ήταν 30 φορές περισσότερες.

Το βιβλίο του Μπράιαντ “The Mamba Mentality: How I Play” («Η νοοτροπία του Μάμπα: Πώς παίζω») ήταν το νούμερο ένα βιβλίο στο Amazon το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε έλλειψη η φανέλα

Σε έλλειψη βρίσκεται από τη Δευτέρα η φανέλα του Μπράιαντ τόσο στο διαδικτυακό κατάστημα του NBA όσο και στο κατάστημα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η τιμή της φανέλας στο επίσημο κατάστημα αγγίζει τα 300 δολάρια.

Στο διαδίκτυο βέβαια, η διάσημη κίτρινη και μωβ φανέλα με το νούμερο 24 αγγίζει και τα 800 δολάρια.

Με αυτόγραφο του Κόμπι, η τιμή της φανέλας εκτινάσσεται στα 15.328 ευρώ.

Ο Μπράιαντ βέβαια φορούσε παλιότερα και το νούμερο 8, με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση στη ζήτηση και αυτής της φανέλας.

«Εκτινάχτηκαν» και οι αναφορές στα social media

Οι πωλητές παρακολουθούν το ενδιαφέρον για αγορά αναμνηστικών Κόμπι Μπράιαντ και στα social media.

Αμέσως μετά τον θάνατό του, την Κυριακή, στο Twitter και το Facebook διπλασιάστηκαν οι αναφορές από χρήστες που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν φανέλες του Κόμπι Μπράιαντ.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, υπήρχαν πάνω από 70.000 αναφορές στα social media για τη φανέλα του Μπράιαντ στο NBA, με τους χρήστες να μοιράζονται νοσταλγικές ιστορίες με το πώς απέκτησαν τις φανέλες τους.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024