Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο βουλευτής που σώζει ζωές

Ο βουλευτής που σώζει ζωές

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη πριν από λίγες ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου, παρουσία μελών της κυβέρνησης και βουλευτών σχεδόν από όλα τα κόμματα

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη πριν από λίγες ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου, παρουσία μελών της κυβέρνησης και βουλευτών σχεδόν από όλα τα κόμματα.

Ξαφνικά μια γυναίκα σωριάζεται στο πάτωμα χωρίς αισθήσεις: «Ενας γιατρός, υπάρχει στην αίθουσα γιατρός;» ειπώθηκε από το μικρόφωνο και αμέσως εμφανίζεται ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασ. Γιόγιακας, ο οποίος είναι καρδιολόγος.

Ήταν ευχής έργον που βρέθηκε εκεί γιατρός και μάλιστα καρδιολόγος, ο οποίος και της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ορισμένοι είπαν ότι η γυναίκα υπέστη έμφραγμα, άλλοι ότι απλώς λιποθύμησε, αλλά σημασία έχει ότι μετά τις πρώτες βοήθειες που της παρείχε ο καρδιολόγος βουλευτής, ανέκτησε τις αισθήσεις της. Ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, αφού βεβαιώθηκε ότι η γυναίκα δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο, πήγε και συνεχάρη τον κ. Γιόγιακα.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιόγιακας σώζει μια ζωή. Ως καρδιολόγος κουβαλάει πάντα μαζί του υπογλώσσια και άλλα καρδιολογικά φάρμακα. Στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, όταν επέστρεφε από την Ταϊβάν, διαπιστώνει ότι ο επιβάτης που καθόταν στην μπροστινή θέση μέσα στο αεροπλάνο, έχασε τις αισθήσεις του από έμφραγμα. Τον εξετάζει και του χορηγεί υπογλώσσιο με αποτέλεσμα να του σώσει τη ζωή. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι στη Βουλή ο κ. Γιόγιακας είναι από τους πλέον δημοφιλής. Όλοι οι βουλευτές τον θέλουν στην παρέα τους. Και εσείς, τώρα θα ξέρετε το γιατί…

Αν νομίζετε ότι οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ είναι νομικοί ή δικηγόροι κάνετε λάθος. Από τους 158 βουλευτές που έχει η ΝΔ, μόνον οι 32 είναι νομικοί. Και όλοι αυτοί (συν τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Μυλωνάκη) με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Στ. Καλαφάτη θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και θα χρησιμεύσουν ως ένα είδος συμβούλων του υπουργού στα νομοθετήματα που ακολουθούν.

Και δεν είναι λίγα: Επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, Πτωχευτικό Δίκαιο και το καλοκαίρι έρχεται η αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου. Ακολουθεί άλλη ομάδα επαγγελματιών, οι γιατροί βουλευτές που είναι κάπου 15 και που θα συναντηθούν με τον Β. Κικίλια. Και κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι βουλευτές.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024