Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η δεξίωση του πρέσβη στο Τόκιο

Η δεξίωση του πρέσβη στο Τόκιο

Οι Ελληνες που ζουν στο Τόκιο είχαν την ευκαιρία να μάθουν το σκοπό της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας και πώς θα επιτευχθεί η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας.

Τριάντα δύο Έλληνες της διασποράς βρέθηκαν στην οικία του Έλληνα πρέσβη στο Τόκιο, Κωνσταντίνου Κακιούση, στην δεξίωση που παρατέθηκε για να τιμήσει την επίσκεψη  κλιμακίου της Ελληνικής κυβέρνησης που επισκέπτεται από την Κυριακή 25 Ιανουαρίου την Ιαπωνική πρωτεύουσα, υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη. Στην Ελληνική αποστολή στο Τόκιο συμμετέχουν: ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο ΓΓΔΟΣ Γρηγόρης Δημητριάδης.

Οι Ελληνες που ζουν στο Τόκιο είχαν την ευκαιρία να μάθουν το σκοπό της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας και πώς θα επιτευχθεί η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας.

Η λίστα των καλεσμένων του Έλληνα πρέσβη, η σύζυγος του οποίου πανταχού παρούσα φρόντισε να τους υποδεχτεί και να τους φιλοξενήσει το σπίτι τους, περιλαμβάνει τόσο ηλικιακά όσο και επαγγελματικά μια ενδιαφέρουσα σύνθεση: Υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας στο χώρο της Πυρηνικής ενέργειας με μακρά πορεία στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος της Silicon Planet Corporation που είναι Έλληνας, μεταπτυχιακή φοιτήτρια από την Ελλάδα στο Tokyo Institute of Technology, καθηγητής μαθηματικών από την Ελλάδα με διδακτορικό σε διεθνές σχολείο στο Τόκυο, πρώην στέλεχος της Mitsubishi Corp Shipping στην χώρα μας, ένας Product Specialist σε SaaS Solutions σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, μια φωτογράφος ανταποκρίτρια Ελληνικών εφημερίδων, ένας trader σε χρηματιστηριακή, ένας Fashion designer, αρκετοί αρχιτέκτονες, ένας εισαγωγέας κρασιών, ο πρόεδρος τη Pirelli Japan, σεισμολόγος στην υπηρεσία προστασίας σεισμών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Nomura, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στην Keio University, Graduate School of Media Design. Παρόντες και οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι Ελληνικών Επιχειρήσεων που κάνουν εισαγωγές στην Ιαπωνία: Nostimia AMACS (Goutis Estate Olive Oil), YORUGOS Co. Ltd., HARA Co., Helios Greek Products και Kurasi Wines.

Το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά, κέντρισε ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας από τον οποίο μάλιστα ζήτησε και αγόρασε για την κόρη του ένα από τα ρούχα που έχει δημιουργήσει και προωθεί στην Ιαπωνική αγορά.

Οι τρεις Υφυπουργοί και οι κυβερνητικοί που τους συνοδεύουν μίλησαν διαδοχικά με όλους τους Έλληνες που μένουν και εργάζονται στο Τόκυο, ενώ απηύθυναν και χαιρετισμό στο οποίο περιέγραψαν το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει τις σχέσεις των δύο χωρών σε μια νέα περίοδο αμοιβαίου οφέλους. Και φυσικά δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στους Έλληνες της διασπορας που τιμούν με την παρουσία τους και τη δουλειά τους τη χώρα μας στον τόπου που δραστηριοποιούνται.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024