Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πρόκληση Ερντογάν : Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας συμβεί το παραμικρό

Νέα πρόκληση Ερντογάν : Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας συμβεί το παραμικρό

Νέο προκλητικό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αν δεν τα βάζετε με εμάς, δεν πρόκειται να πάθετε το παραμικρό»

Νέο προκλητικό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αν δεν τα βάζετε με εμάς, δεν πρόκειται να πάθετε το παραμικρό».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι στις σχέσεις με την Ελλάδα απάντησε πως, «η Γερμανία φροντίζει την Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχουμε έναν κοινό φίλο, έναν πρώην δήμαρχο. Αν θέλετε ένα μήνυμα από μένα, πέστε στην ελληνική πλευρά, να μην ασχολείται με μας. Η έγνοια μας δεν είναι να ασχολούμαστε με την Ελλάδα, είπα στον Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ».

Ο κ. Ερντογάν συνεχίζοντας στους ίδιους προκλητικούς τόνους, σημείωσε. «Ας μην μαλώνουμε ο ένας με τον άλλο, αν δεν τα βάζετε με εμάς, δεν πρόκειται να πάθετε το παραμικρό κακό από εμάς».

Μάλιστα, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και σε μία πρόσφατη συνομιλία που είχε με πρώην έλληνα δήμαρχο, τον οποίο βέβαια δεν κατονόμασε. «Αν θες να δώσεις ένα μήνυμα από μένα, πες τους “να μην ασχολούνται μαζί μας”, όπως “δεν ασχολούμαστε και εμείς”» αποκάλυψε ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας.

Ειδική μνεία έκανε και στην Κρήτη, διερωτώμενος αν «πρέπει να χάψουμε ότι αποτελεί κύρια ηπειρωτική χώρα» ώστε να έχει πλήρη δικαιώματα χωρικών υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση της Τουρκίας αποτελεί η άποψη ότι τα νησιά δεν διαθέτουν χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα.

«Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη;»

Επίσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αλγερία στη Ζάμπια, ο τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει και σε δηλώσεις για τη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή.

«Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου, στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα για αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;» είπε χαρακτηριστικά.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ

Υπενθυμίζεται, ότι όπως έγινε γνωστό, ο τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Στη διάρκεια αυτής, ο κ. Τραμπ έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία  τόσο για το θέμα με την εμπλοκή της στη Λιβύη όσο και με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος και ο ηγέτης της Τουρκίας, συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαν Ντίρι,  οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μέσω Tweet έγραψε, ότι ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε πως η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ντίρι, ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε, ακόμα, «το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Ταυτόχρονα ο Τραμπ αυστηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν σχετικά με την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε με νόημα πως θα πρέπει να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή στη Λιβύη, «φωτογραφίζοντας» έτσι και την τουρκική πλευρά που έχει στείλει στη χώρα προς ενίσχυση των δυνάμεων του Σάρατζ όπλα αλλά και στρατιώτες.

Η τουρκική προεδρία από την πλευρά της δίνει τη δική της οπτική για τη συνομιλία Τραμπ – Ερντογάν. Με ανακοίνωσή της, τονίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις δύο χώρες να επιλύσουν τις διαφορές τους που πηγάζουν από την Ανατολική Μεσόγειο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024