Η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθη μεταφέρεται πλέον στα αρμόδια όργανα μετά το δεσμευτικό πόρισμα της ΕΕΑ - Τι γίνεται με το πρωτάθλημα και τι προβλέπει ο ΚΑΠ.

Το πόρισμα της ΕΕΑ για το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτήσιας ΠΑΟΚ-Ξάνθης ήταν καταδικαστικό για τις δύο ομάδες, με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ανακαλεί τα πιστοποιητικά και των δύο ΠΑΕ!

Πλέον, τα αρμόδια όργανα της Super League (πρωτοβάθμιο) και εν συνεχεία της ΕΠΟ καλούνται να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες ποινές, με τις δύο ομάδες να είναι αντιμέτωπες με τον υποβιβασμό.

Το ερώτημα που γεννάται μετά το πόρισμα-καταπέλτης της ΕΕΑ είναι τι θα γίνει με το πρωτάθλημα και τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όπως προαναφέραμε, η υπόθεση μεταφέρεται πλέον στα αρμόδια όργανα, τα οποία καλούνται να επιβάλλουν τις κυρώσεις στις δυο ΠΑΕ.

Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, τα παιχνίδια θα διεξάγονται κανονικά και τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν ό,τι και αν αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 21, παράγραφος 7 του ΚΑΠ, «σε περίπτωση αποκλεισμού μιας ομάδας από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, παραμένουν ισχυρά τα αποτελέσματα στους αγώνες που έδωσε μέχρι να αποκλεισθεί, οι δε υπόλοιποι αγώνες της μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων με τέρματα 3-0».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr