Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη στον ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό στα σχολεία

Σύσκεψη στον ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό στα σχολεία

Αποφασίστηκε να αποσταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με οδηγίες προστασίας του μαθητικού πληθυσμού, από τον κοροναϊό της Κίνας

Μπορεί ο νέος κοροναϊός να μην έχει φτάσει ακόμη στην Ελλάδα ωστόσο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, αποφάσισε να στείλει εγκύκλιο στα σχολεία στην οποία θα περιλαμβάνονται μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στη σύσκεψη για τον κοροναϊό συμμετείχε η υφυπουργός Παιδείας, υπεύθυνη για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και επιστήμονες και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη που διεξήχθη υπό την προεδρία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, αποφασίστηκε να αποσταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με οδηγίες προστασίας του μαθητικού πληθυσμού, από τον κοροναϊό της Κίνας.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr , στην ίδια σύσκεψη έγινε μια ανασκόπηση των επιστημονικών δεδομένων, αλλά και των πρόσφατων γεγονότων, που έχουν αναστατώσει τον πλανήτη και αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν προσεχώς. Διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας στη χώρα μας παραμένει χαμηλός, ενώ από την άλλη, ο βαθμός εγρήγορσης και ετοιμότητας που διασφαλίζει την θωράκιση της απέναντι στην απειλή του κοροναϊού, είναι υψηλός.

Όπως αποφάσισαν οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ, προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος τοποθέτησης θερμικών καμερών στο αεροδρόμιο, προκειμένου να ελέγχονται οι τουρίστες, για τυχόν συμπτώματα του νέου κοροναϊού.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024