Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Τουρκία μετά την εμφάνιση ύποπτων κρουσμάτων του φονικού κοροναϊού, αυξάνοντας την κινητοποίηση και την ανησυχία των αρμόδιων αρχών στη χώρα μας

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Τουρκία μετά την εμφάνιση ύποπτων κρουσμάτων του φονικού κοροναϊού, αυξάνοντας την κινητοποίηση και την ανησυχία των αρμόδιων αρχών στη χώρα μας.

Οπως μεταδίδει το CNNTurk, δύο Κινέζοι υπήκοοι, οι οποίοι εργάζονται σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην περιοχή Σουλτάχανε της επαρχίας Ακσαράι, που βρίσκεται στην κεντρική Τουρκία, αισθάνθηκαν ζάλη και ναυτία, ενώ είχαν τάση για έμετο.

Παράλληλα, όπως κάνουν γνωστό τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία αναπαράγουν την είδηση ως πρώτο θέμα, αποφασίστηκε συνολικά εννέα εργαζόμενοι με χώρα καταγωγής την Κίνα -μεταξύ των οποίων και οι δύο που νόσησαν- να μεταβούν σε νοσοκομείο της περιοχής για λόγους δημόσιας υγείας.

Οι Κινέζοι νοσηλεύονται σε ειδικό δωμάτιο, ενώ στο προσωπικό του νοσοκομείο δόθηκαν ειδικές αντιλοιμωξιογόνες μάσκες.

Από την πλευρά της, η τουρκική διεύθυνση Υγείας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και αναλύσεις, χωρίς να κάνει γνωστά τα αποτελέσματα.

Κινητικότητα στην Ελλάδα – Τέλος οι οργανωμένες εκδρομές από Κίνα

Με δεδομένο ότι στη Γαλλία έχουν καταγραφεί επίσημα τρεις ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, ενώ τώρα εμφανίστηκαν ύποπτα κρούσματα και στην Τουρκία, ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα έχει αυξηθεί. Επιστήμονες θεωρούν πιθανό το σενάριο, αν ο ιός συνεχίσει να ταξιδεύει με τους ίδιους ρυθμούς όπως σήμερα, να περάσει και τα ελληνικά σύνορα.

Για το λόγο αυτό σε πλήρη επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα έχουν τεθεί όλες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε συναγερμό, ώστε αν χρειαστεί να αντιμετωπιστούν τα πιθανά κρούσματα. Το ιατρείο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να ελέγχονται ύποπτα συμπτώματα ταξιδιωτών που φτάνουν στη χώρα.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, πάρθηκε η απόφαση αναστολής όλων των οργανωμένων εκδρομών τόσο στο εσωτερικό της Κίνας όσο και στο εξωτερικό με απόφαση των κινεζικών αρχών. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει και για την Ελλάδα.

Η πρέσβης τη Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια τον ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα ώστε να ελεγχθεί η επιδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός.

Όπως σημείωσε η πρέσβης, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και κινεζικής πρεσβείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr