Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πρώτος θάνατος στο Πεκίνο

Κοροναϊός : Πρώτος θάνατος στο Πεκίνο

Στους 81 οι νεκροί στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό.

Οι αρχές της πρωτεύουσας της Κίνας, του Πεκίνου, κατέγραψαν σήμερα τον πρώτο θάνατο που προέρχεται από τον νέο κοροναϊό, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυo CCTV.

Ο 50χρονος ασθενής, που είχε επισκεφθεί στις 8 Ιανουαρίου την Ουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, επιβεβαιώθηκε ότι είχε νοσήσει από τον ιό την 22α Ιανουαρίου, αναφέρει το CCTV.

Εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετό, αφού επέστρεψε στο Πεκίνο επτά ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε από την πλευρά της η Επιτροπή Υγείας της κινεζικής πρωτεύουσας.

Πλέον, οι θάνατοι στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό ανέρχονται στους 81.

Mε ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή των ειδικών νοσοκομείων

Οι αρχές στην Κίνα δίνουν μάχη με τον χρόνο για να έχουν έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ δυο νοσοκομεία στην πόλη Γουχάν που έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη από τον κοροναϊό.

Τέσσερις κρατικές κατασκευαστικές ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου την κατασκευή του ενός νοσοκομείου 1.000 κλινών με πάνω από 1.000 εργάτες να δίνουν τα πάντα δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο για να είναι έτοιμο το νοσοκομείο στις 2 Φεβρουαρίου και να μπορεί να λειτουργήσει στις 3 του μήνα.

Να επισπευστεί η κατασκευή του νοσοκομείου που θα προορίζεται για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού, ζήτησε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά την επιθεώρησή του στην Ουχάν, την πόλη που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την επιδημία.

Επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του νοσοκομείου Χουοσενσάν, ο Λι ζήτησε από τους εργάτες να δώσουν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντάς το «νησί ασφάλειας» για τους ασθενείς.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εισαχθούν όλοι οι ασθενείς (στο νοσοκομείο)», δήλωσε ο Λι, ενώ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να προστατευθούν οι εργάτες από την επιδημία.

Η Ουχάν χτίζει δύο προκατασκευασμένα νοσοκομεία –το Χουοσενσάν με 700 έως 1.000 κλίνες και το Λεϊσεσνάν με δυναμικότητα 1.300 έως 1.500 κλινών– για τη νοσηλεία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Οι δύο εγκαταστάσεις προκατασκευασμένων κτιρίων αναμένεται να δοθούν προς χρήση στις 3 και 5 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Kέντρο επιχειρήσεων για τον κοροναϊό στη Ρωσία

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν έδωσε εντολή για την δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων το οποίο θα αναλάβει την αντιμετώπιση του κοροναϊού στην επικράτεια τη Ρωσίας, όπως και για την εκπόνιση εντός δύο ημερών συγκεκριμένο σχεδίου για την αντιμετώπιση του ιού κρούσματα του οποίου δεν έχουν εντοπισθεί ακόμη στην Ρωσία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου υπό την αιγίδα του Ρώσου πρωθυπουργού συζητήθηκαν θέματα προφύλαξης και ελέγχων που αφορούν στην μετάδοση του ιού, όπως και η λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην Ρωσία δεν έχει εντοπισθεί ούτε ένα κρούσμα κοροναϊού.

Στο κέντρο επιχειρήσεων στο οποίο θα συσταθεί θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των υπουργείων Εκτάκτων Αναγκών, Εσωτερικών και Βιομηχανίας και Εμπορίου καθώς και όσοι συμμετείχαν στην σημερινή κυβερνητική σύσκεψη, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκομο υπουργός Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024