Αρχηγός ΓΕΝ : «Η ανανέωση του Στόλου είναι επιβεβλημένη»
Δεύτερο καμπανάκι, μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα του νέου Αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη για τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο Στόλος του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Δεύτερο καμπανάκι, μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα του νέου Αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη για τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο Στόλος του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Στόλου (παρέδωσε ο ίδιος ως πρώην Αρχηγός Στόλου στον νέο Αρχηγό Στόλου Παναγιώτη Λυμπέρη) το πρωί στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας δεν μάσησε τα λόγια του.
Έκανε λόγο για πλοία που η ηλικία τους ξεπερνάει τα 40 έτη και επεσήμανε πως ο Στόλος πρέπει να ανανεωθεί.
«Κύριε Αρχηγέ, Κυρίες και Κύριοι η πολυετής οικονομική κρίση άφησε έντονο αποτύπωμα στο στόλο. Το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει το υλικό με το υψηλότερο κόστος αρχικής κτήσης. Παρόλα αυτά απολαμβάνει το μικρότερο μερίδιο του προϋπολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, και με αυτό καταβάλλει προσπάθεια να συντηρήσει μονάδες, που σε πολλές περιπτώσεις η ηλικία τους υπερβαίνει τα 40 έτη» σημείωσε.
Και σε άλλο σημείο της ομιλίας του διεμήνυσε πως «η ανανέωση του στόλου είναι επιβεβλημένη. Απαιτεί συνέχεια και συνέπεια και συνεπάγεται τεράστιες επιβαρύνσεις για τον ελληνικό λαό και τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα κόστη δεν περιορίζονται στην πρόσκτηση νέων μονάδων ή των εκσυγχρονισμό παλαιότερων. Οι σύγχρονες μονάδες απαιτούν και ανάλογες υποδομές και κατάλληλη συντήρηση, δηλαδή προσωπικό και υλικό. Το συνολικό αυτό τίμημα είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε αν θέλουμε να λειτουργεί η αποτροπή και ο ανταγωνισμός ισχύος να μην μας βρει σε μειονεκτική θέση. Έξυπνες επιλογές υπάρχουν. Όμως το έξυπνο και φτηνό όπλο που θα επιλύσει όλα μας τα προβλήματα είναι μάλλον πόθος παρά πραγματικότητα, ιδιαίτερα όσο διευρύνεται το πεδίο της απειλής».
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι σεξοβόμβα – «Κανόνας η ταπείνωση της γυναίκας»
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442