Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρική προοπτική για την νέα γενιά του Volvo XC90

Ηλεκτρική προοπτική για την νέα γενιά του Volvo XC90

Η τρίτη γενιά του XC90 θα περιλαμβάνει στις επιλογές της αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση καθώς και ένα νέο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης που θα λειτουργεί ως ένα πλήρως αυτόματος πιλότος σε συνθήκες υψηλής ταχύτητας.

Η νέα γενιά του μεγαλύτερου και πολυτελέστερου SUV της σουηδικής φίρμας πρόκειται να ασπαστεί πλήρως την ηλεκτρική τεχνολογία όντας διαθέσιμο, από το 2022 οπότε και αναμένεται η άφιξή του, σε αμιγώς ηλεκτρική και σε υβριδικές εκδόσεις.

Πλην των νέων κινητήριων συνόλων, το επόμενο XC90 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo το οποίο θα επωφεληθεί από μία νέα σουίτα συστημάτων αυτόνομης οδήγησης τα οποία θα επιτρέπουν στον οδηγό για σύντομα χρονικά διαστήματα να αποσύρει την προσοχή του από το δρόμο.

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν εφικτά με την συνδρομή της νέας γενιάς της ευέλικτης αρχιτεκτονικής SPA η οποία αναμένεται να ονομάζεται SPA2 η οποία θα υποστηρίζει πολύ περισσότερα σε όρους ηλεκτροκίνησης και ευφυών τεχνολογιών.

Αυτό που δεν θα «αφορά» την νέα γενιά του XC90 θα είναι οι κινητήρες πετρελαίου καθώς και το μεγάλο SUV της Volvo θα ακολουθήσει την πολιτική που εισήγαγε η σουηδική φίρμα με τη νέα γενιά του S60, εξορίζοντας το πετρέλαιο από τις επιλογές του.

Εξάλλου όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Volvo, ο στόχος της είναι μέχρι το 2025 οι μισές πωλήσεις της να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, εξ ου και ξεκινώντας από το ήδη γνωστό και αποκαλυφθέν XC40 Recharge σκοπεύει να λανσάρει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση μοντέλου της κάθε χρόνο από φέτος.

Έτσι, όπως έχει ανακοινώσει επισήμως και ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, «το νέο XC90 το οποίο θα κατασκευάζεται στην Νότια Καρολίνα θα είναι πλήρως ηλεκτρικό χάρη στις εξασφαλίσεις της νέας αρχιτεκτονικής SPA2 η οποία, στη συνέχεια, θα επιφέρει αντίστοιχες βελτιώσεις σε όλο το εύρος των προϊόντων μας».

Πλην της ηλεκτροκίνησης, μια από τις εξίσου σημαντικές πρεμιέρες στο νέο XC90 θα είναι ο εξοπλισμός του με ένα νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα αξιοποιεί νέας γενιάς ραντάρ με τεχνολογία lazer και προηγμένες κάμερες.

«Το προϊόν μας δεν θα γίνει ποτέ ρομποτικό ταξί. Θα είναι πάντα ένα πολυτελές όχημα με ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα cruise control το οποίο θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς “αυτόματο πιλότο αυτοκινητοδρόμων”», αποκάλυψε ο H. Samuelsson.

Σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος, η νέα, τρίτη κατά σειρά γενιά του XC90 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της περί το 2021 με την προοπτική να διατεθεί ένα χρόνο μετά. Σε ό,τι αφορά την σχεδίαση, η σουηδική φίρμα θα ακολουθήσει μια εξελικτική τακτική εστιάζοντας, όπως πάντα στο ουσιώδες και στην απέριττη πολυτέλεια. Φυσικά, η ηλεκτροκίνητη έκδοση θα διαθέτει ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως η κλειστή γρίλια και φυσικά η απουσία εξατμίσεων.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024