Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ρόμπι Ρέζενμπρινκ
Ο Ολλανδός, που έγραψε ιστορία στη δεκαετία του ’70, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, χτυπημένος από μια ασθένεια που δημιουργούσε ατροφία στους μυς του
Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από σήμερα ο θρυλικός ολλανδός ποδοσφαιριστής Ρόμπι Ρέζενμπρινκ.
Ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που έβγαλε το ολλανδικό ποδόσφαιρο έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών χτυπημένος από μια ασθένεια που δημιουργούσε ατροφία στους μυς του.
Ο Ρόμπι Ρέζενμπρινκ έγραψε ιστορία φορώντας τη φανέλα της Άντερλεχτ, την οποία μάλιστα οδήγησε σε ευρωπαϊκούς τίτλους και τη βοήθησε να κατακτήσει δύο Κύπελλα UEFA και δύο Σούπερ Καπ (1976, 1978).
Ήταν επίσης μέλος της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας στους δύο χαμένους μουντιαλικούς τελικούς το 1974 και το 1978, ενώ είχε ψηφιστεί και τις δύο φορές στην all star 11άδα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1976 ψηφίστηκε 2ος στη Χρυσή Μπάλα και 3ος το 1978.
Εκτός από την Άντερλεχτ, αγωνίστηκε επίσης σε Κλαμπ Μπριζ και Τουλούζ, πραγματοποιώντας 467 συμμετοχές στην καριέρα του με 208 γκολ, ενώ με τη φανέλα των Οράνιε είχε 46 συμμετοχές και 14 γκολ.
Δείτε βίντεο με το θρυλικό Ολλανδό:
- Το σχέδιο για να επιβάλλουν τον Λανουά
- «Παραμένει και του χρόνου στη Λίβερπουλ ο Άρνε Σλοτ»
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
- «Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Τέιλορ της Βαλένθια»
- Υπέροχο βίντεο: Η στιγμή που μικρός φίλος του ΟΦΗ μαθαίνει ότι θα δει από κοντά τον τελικό Κυπέλλου! (vid)
- Άρης Betsson: Με Σιάο, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο απέναντι στον Πανιώνιο!
- ΠΑΟΚ: Ξανά νοκ άουτ με θλάση ο Γιακουμάκης
- Ολυμπιακός – ΝΟ Ρεθύμνου 15-6: Περίπατος και 22/22 στο πρωτάθλημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442