Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόμπι Μπράιαντ : Οι 10 στιγμές μιας μυθικής καριέρας

Κόμπι Μπράιαντ : Οι 10 στιγμές μιας μυθικής καριέρας

Τον Απρίλιο του 2016, την ημέρα που ο Κόμπι Μπράιαντ έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα το in.gr και ο Πάνος Καισσαράτος συγκέντρωσε τις δέκα πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του

Ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ, σε ηλικία 41 ετών, σκοτώθηκε μετά από πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε μαζί με φίλους τους.

Τον Απρίλιο του 2016, την ημέρα που ο Κόμπι Μπράιαντ έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα το in.gr και ο Πάνος Καισσαράτος συγκέντρωσε τις δέκα πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του.

Τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου ο αθλητικός κόσμος είπε «αντίο» σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες που πάτησαν τα παρκέ, τον Κόμπι Μπράιαντ.

Στην 20ετή καριέρα του, ο «Black Mamba» κατέκτησε πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή, δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, δύο βραβεία MVP τελικών, ένα κανονικής περιόδου και τέσσερα σε «All Star Game». Επίσης είναι τρίτος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών (33.643), δύο φορές στην κανονική περίοδο, ένδεκα φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας και εννιά φορές της κορυφαίας αμυντικής πεντάδας, ενώ υπήρξε νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων.

Σύντομα θα βρει τη θέση του στο «Hall of Fame», μαζί με τα υπόλοιπα «ιερά τέρατα» του παγκόσμιου μπάσκετ, ενώ το «24» το νούμερο που χρησιμοποίησε στην καριέρα του, σε λίγους μήνες θα αποσυρθεί και θα υψωθεί στον «ουρανό» του «Staples Center».

Αυτά είναι λίγα λόγια για τις διακρίσεις του που θα βλέπουν οι φαν του αθλήματος στο μέλλον, γιατί η αλήθεια είναι πως αν δεν τον δεις να παίζει δεν μπορείς να καταλάβεις το μεγαλείο του Κόμπι…

Το in.gr επιλέγει να πει «αντίο» στον Κόμπι Μπράιαντ παρουσιάζοντας δέκα στιγμές της καριέρας του.

Η αρχή του ταξιδιού…

Το 1996 σε ηλικία 17 ετών, όντας παίκτης του λυκείου «Lower Merion», ανακοινώνει ότι δεν θα πάει στο κολέγιο και θα δοκιμάσει την τύχη του απευθείας στο NBA. Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μιας και ήταν μόλις ο 6ος παίκτης που θα δοκίμαζε κάτι τέτοιο εκείνη την εποχή.

Το… λάθος των Χόρνετς

Στο draft του 1996 οι Σάρλοτ Χόρνετς επέλεξαν τον Μπράιαντ στη 13η θέση. Όμως ο τότε γενικός διευθυντής των Λέικερς, Τζέρι Γουέστ, είχε δει την προοπτική στο πρόσωπο του 17χρονου και έκανε τα πάντα για να τον πάρει στην ομάδα. Έτσι και έγινε, 15 μέρες μετά ο Κόμπι Μπράιαντ πήγε στους Λέικερς με τον Βλάντε Ντίβατς να ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή. Ακόμα πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στους Χόρνετς!

Νικητής με το καλημέρα!

Στη rookie σεζόν του ο Μπράιαντ κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων δίνοντας ένα στίγμα για το τι μπορεί να ακολουθήσει…

Πρώτη συνάντηση με τον Τζόρνταν

Στη δεύτερη σεζόν του το 1998 ήρθε και η πρώτη κλήση του στο All Star Game. Εκεί έγινε και η πρώτη συνάντηση του με τον καλύτερο παίκτη που έχει παίξει το άθλημα, το Μάικλ Τζόρνταν. Οι συγκρίσεις που ακολούθησαν ήταν αναπόφευκτες.

Πρώτο, δεύτερο και… τρίτο σερί δαχτυλίδι

Tη σεζόν 1999-2000 την 4η χρονιά του στο NBA ο Μπράιαντ κατακτάει και τον πρώτο του τίτλο, με τους Λέικερς να κερδίζουν τους Πέισερς στους τελικούς με 4-2. Το ίδιο θα κάνει και τις επόμενες δύο σεζόν (απέναντι σε 76ερς και Νετς) ολοκληρώνοντας το «Three-peat», κάτι που συνέβη για 5η φορά στην ιστορία, ενώ μόλις τρεις ομάδες το έχουν καταφέρει (2 φορές οι Μπουλς, 2 φορές οι Λέικερς και μια οι Σέλτικς).

Ασταμάτητος!

Το 2006 σε έναν αγώνα των Λέικερς με τους Ράπτορς, έγραψε για μια ακόμα φορά ιστορία αφού σκόραρε 81 πόντους ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της λίστας με τους παίκτες που έχουν σκοράρει περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα (σ.σ πίσω από τους 100 του Τσάμπερλειν από το 1962).

Το τέταρτο και πέμπτο δαχτυλίδι!

Το 2010 έχοντας ολοκληρώσει το «Repeat» κερδίζει τους Σέλτικς στους τελικούς, παίρνει εκδίκηση για το χαμένο πρωτάθλημα του 2008, και φτάνει τα πέντε πρωταθλήματα, όλα με τους Λέικερς.

Κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Το 2003 μια 19χρονη καμαριέρα τον κατηγόρησε για βιασμό στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν, στο Κολοράντο. Αυτή η υπόθεση έκανε πολύ κακό στην εικόνα του Κόμπι Μπράιαντ, όμως τελικά δεν έφτασε στα δικαστήρια αφού η κοπέλα αρνήθηκε να καταθέσει. Ο 24χρονος τότε Μπράιαντ σε συνέντευξη Τύπου με δάκρυα στα μάτια παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με την κοπέλα, όμως ήταν κοινή συναινέσει.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο…

Το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Κόμπι Μπράιαντ κατακτάει το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο με τις ΗΠΑ να κερδίζουν 118-107 την Ισπανία στον τελικό. Ο «black mamba» ήταν δεύτερος σκόρερ με 20 πόντους, πίσω από τους 27 του Γουέιντ.

Έφυγε με τον δικό του τρόπο!

Στις 13 Απριλίου, ο αγώνας των Λέικερς με τους Τζαζ στο «Staples Center» ήταν ο τελευταίος του αγώνας στην καριέρα του με τον Μπράιαντ να φεύγει με έναν «εκκωφαντικό» τρόπο σκοράροντας 60 πόντους και οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη απέναντι στη Γιούτα!

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024