Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η τελευταία παράσταση του μεγάλου Κόμπι στο παρκέ - Οι αποχαιρετιστήριοι 60 πόντοι

Η τελευταία παράσταση του μεγάλου Κόμπι στο παρκέ – Οι αποχαιρετιστήριοι 60 πόντοι

O σταρ των Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ έδωσε την τελευταία παράσταση στο Staples Center απέναντι στους Γιούτα Τζαζ και πλήθος κόσμου έσπευσε από νωρίς στο γήπεδο για τον απολαύσουν και να τον αποθεώσουν

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων έχει μείνει η αυγή της 14ης Απριλίου του 2016, με τις ιστορικές στιγμές να επανέρχονται στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ.

Τότε, στα 37 του χρόνια έδωσε την τελευταία του παράσταση στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αγωνιζόμενος στο παιχνίδι των Λος Αντζελες Λέικερς με τους Γιούτα Τζαζ.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Staples Center προσέφερε ένα μοναδικό standing ovation στον θρύλο των Λέικερς! Στον άνθρωπο που το 2015 ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα!

Εκτός από αυτά ο μεγάλος Κόμπι, που πήρε το όνομά του από ένα πιάτο κρεάτων που άρεσε στους γονείς του, ήταν MVP των 2008, πολυτιμότερος στους τελικούς του πρωταθλήματος το 2009 και το 2010, ενώ συνολικά έχει αναδειχθεί 18 φορές All Star! Επίσης, το 2006 και το 2007 αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ, ενώ στην πλούσια καριέρα του έχει καταφέρει να κερδίσει και διαγωνισμό καρφωμάτων!

Ηταν ο πρώτος γκαρντ που κέρδισε τη συμμετοχή του στο ΝΒΑ απευθείας μετά το λύκειο. Ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ και ο νεότερος παίκτης που ξεπέρασε το φράγμα των 30 χιλιάδων πόντων στα 34 του. Με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών πανηγύρισε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε Πεκίνο και Λονδίνο.

Το «αντίο» στα παρκέ με 60άρα

Σε έξι ματς στην καριέρα του ο Κόμπι Μπράιαντ είχε 60 ή περισσότερους πόντους. Και φρόντισε το τελευταίο εξ αυτών να έρθει στο τελευταίο παιχνίδι της 20ετούς καριέρας του.

Σε 42:09 είχε 60 πόντους (!) με 10/12 βολές, 16/29 δίποντα και 6/21 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 2 λάθη, ενώ ήταν αυτός που οδήγησε στην ανατροπή του -10 στην τέταρτη περίοδο, όταν και έβαλε 23 πόντους!

Εμφανώς συγκινημένος, ο Μπράιαντ αποχαιρέτησε τους φιλάθλους του Λος Άντζελες. «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς πέρασαν 20 χρόνια τόσο γρήγορα. Είναι τρελό! Εκτιμώ τη διαδρομή που κάναμε όλοι μαζί. Το πιο σημαντικό είναι ότι μεγαλώσαμε μαζί. Ήμουν και είμαι Λέικερς μέχρι θανάτου! Από μικρός ήξερα τα πάντα για κάθε παίκτη της ομάδας και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα 20 χρόνια μου στην ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας, για το κίνητρο και την έμπνευση που μου δώσατε. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Mamba out!».

Απολαύστε τον:

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024