Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ που χαστούκισε ανήλικο -Διατάχθηκε ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ
Το περιστατικό έγινε γνωστό από καταγγελία ενός εργαζομένου στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του.
Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και μάλιστα σε βάρος ενός ανήλικου παιδιού στο Μενίδι συνέβη το Σάββατο το οποίο και καταγράφηκε σε βίντεο κλειστής κάμερας ασφαλείας.
Ειδικότερα όπως φαίνεται στο βίντεο, ο «νταής» αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτυπά ένα 11χρονο αγόρι που χωρίς λόγο σταμάτησαν για έλεγχο.
Το περιστατικό έγινε γνωστό από καταγγελία ενός εργαζομένου στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του.
Στην ανάρτησή του στο Facebook o καταγγέλλων σημειώνει πως το αγόρι «ήταν σε άθλια κατάσταση τρομαγμένο φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη» και πως το συμβάν έληξε όταν μπήκε «ένα Ι.Χ. στο στενό ενώ οι «αστυνομικοί τα μάζεψαν και έφυγαν ανενόχλητοι».
Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί
Το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ ο αστυνομικός που βιαιοπράγησε τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Μάλιστα με απόφαση του Αρχηγείου, οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.
- Στη φυλακή οδηγείται η Ελένη Ζαρούλια
- Νεότερα στοιχεία για τον 20χρονο στη Θεσσαλονίκη – Τον μαχαίρωσαν στην πλάτη
- Χιτ – Μπακς 112-105: Δεν έφτανε ο Γιάννης για τα «Ελάφια» (vid)
- Η Ελένη Μενεγάκη βάζει τέλος στις φήμες για την προσωπική της ζωή – «Το θέμα τελειώνει εδώ»
- «Κουίζ Κανίς; Πόσο καλά ξέρεις τους σκύλους;» – Ένα βιβλίο που θα ενισχύσει οικονομικά φιλοζωικά σωματεία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Χοντρό παιχνίδι» με το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ – Τι θα συμβεί αν κλείσουν οι «Πύλες των Δακρύων»





