Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκρέκας: Η οικονομία και η συνοχή της κοινωνίας έχει άμεση σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα

Σκρέκας: Η οικονομία και η συνοχή της κοινωνίας έχει άμεση σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα

Ο πρωτογενής τομέας, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, έχει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Ελλάδας, καθώς συμμετέχει με 4% στο ΑΕΠ

«Η οικονομία της Ελλάδος και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, συνδέεται απόλυτα με την εξέλιξη και την πρόοδο του πρωτογενή τομέα» τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από τα Ιωάννινα κατά τον χαιρετισμό του, σε εκδήλωση για τον «Αγρότη της χρονιάς», που διοργανώνει σήμερα η Agrenda.

Ο πρωτογενής τομέας, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, έχει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Ελλάδας, καθώς συμμετέχει με 4% στο ΑΕΠ, διπλάσιο ποσοστό από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μαζί με τη μεταποίηση, ξεπερνά το 8% του ΑΕΠ.

«Ταυτόχρονη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με τους άλλους κλάδους, για να προχωρήσει η οικονομία στη χώρα», επισήμανε ο υφυπουργός και έφερε ως παράδειγμα την εστίαση. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων είπε: «Η εστίαση στηρίζεται στα διατροφικά προϊόντα που παράγονται.

Το θέμα της επάρκειας στην παραγωγή διατροφικών προϊόντων από τον πρωτογενή τομέα, είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας

Δεν μπορεί η Ελλάδα να αισθάνεται κυρίαρχη εάν δεν διασφαλίζει τουλάχιστον ένα επίπεδο επάρκειας σε παράγωγη προϊόντων. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής ανά στρέμμα. Υπάρχει η δυνατότητα και η πρόσκληση σε κάθε κυβέρνηση να το πετύχει».

Ο Κώστας Σκρέκας παρέθεσε το τρίπτυχο των στόχων της κυβερνητικής πολιτικής σε συνδυασμό και με τη νέα ΚΑΠ: Προστιθέμενη αξία, ταυτοποίηση και ιχνηλασιμότητα, ώστε επιτέλους ένα προϊόν να φτάνει στον καταναλωτή και να έχει αξία .

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτήρισε τη διοργάνωση πιλότο και άξια συγχαρητηρίων, καθώς με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές, τα πρότυπα, που έχει ανάγκη η χώρα.

Στην εκδήλωση παραβρίσκονται πρώην υπουργοί Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, θεσμικοί παράγοντες της Ηπείρου και αγρότες. Νωρίτερα ο υφυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024