Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Επιχειρεί με Λάμπερτ να κόψει το... μακρύ χέρι της Κίνας στον ΟΗΕ

Τραμπ : Επιχειρεί με Λάμπερτ να κόψει το… μακρύ χέρι της Κίνας στον ΟΗΕ

O Μαρκ Λάμπερτ, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιφορτίστηκε να αντιμετωπίσει τις «κακόβουλες επιρροές» της Κίνας και άλλων στον ΟΗΕ.

O Μαρκ Λάμπερτ, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιφορτίστηκε να αντιμετωπίσει τις «κακόβουλες επιρροές» της Κίνας και άλλων στον ΟΗΕ, επιβεβαίωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Κακόβουλες επιρροές»

Ο «κ. Λάμπερτ, διπλωμάτης καριέρας (…) εντάχθηκε στο Γραφείο Υποθέσεων Διεθνών Οργανισμών ως μέλος πολυποίκιλης ομάδας επαγγελματιών (…) που εργάζεται για την αποκατάσταση της ακεραιότητας των πολυμερών οργανισμών», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Αυτό συμπεριλαμβάνει την αντιμετώπιση των κακόβουλων επιρροών της ΛΔΚ και άλλων στο σύστημα του ΟΗΕ», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της επίσημης ονομασίας της ασιατικής χώρας (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας).

Το περιοδικό Foreign Policy έγραψε προχθές Τετάρτη ότι ο Λάμπερτ, μέχρι πρόσφατα ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, αναλαμβάνει τον ρόλο αυτόν.

Η δυσπιστία Τραμπ

Η αποστολή ανατέθηκε στον διπλωμάτη καθώς η δυσπιστία της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έναντι των διεθνών οργανισμών συνεχίζει να είναι βασικό συστατικό της πολιτικής του.

Ο Τραμπ έχει καταφερθεί δημόσια και επανειλημμένα εναντίον θεσμών όπως ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού (NATO).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024