Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Θα εκμεταλλευτούμε το καλό κλίμα γεωπολιτικά και οικονομικά

Μητσοτάκης : Θα εκμεταλλευτούμε το καλό κλίμα γεωπολιτικά και οικονομικά

«Με μια πρώτη ανάγνωση μπορώ να σας πω ότι υποστηρίζει απόλυτα το δίκαιο των ελληνικών θέσεων» δήλωσε για την έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας του γερμανικού Κοινοβουλίου επί του τουρκο-λιβυκού Συμφώνου ο κ. Μητσοτάκης

«Το γενικότερο κλίμα για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι πολύ θετικό. Και θα το εκμεταλλευτούμε και γεωπολιτικά και οικονομικά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους στο Νταβός, όταν ρωτήθηκε για το ευρύτερο κλίμα που επικράτησε για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ερωτηθείς, δε, για την έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας του γερμανικού Κοινοβουλίου σχετικά με το τουρκο – λιβυκό Σύμφωνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Με μια πρώτη ανάγνωση μπορώ να σας πω ότι υποστηρίζει απόλυτα το δίκαιο των ελληνικών θέσεων και δεν νομίζω πια ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς την νομική διάσταση του θέματος. Η πολιτική διάσταση εξάλλου έχει ήδη αντιμετωπιστεί με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής».

Σε ό,τι αφορά την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα και πώς αυτή εκλαμβάνεται στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Όλοι πιστώνουν στην Ελλάδα ότι αντιμετώπισε μια κρίση δεκαετίας με τεράστια θεσμική ωριμότητα. Σε πολλές από τις συναντήσεις που είχα, εδώ στο Νταβός, μου ανέφεραν το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου. Έκανε μεγάλη αίσθηση η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας».

Τέλος, μιλώντας για την Κλιματική Αλλαγή επισήμανε πως «υπάρχει απόλυτη κατανόηση ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφορούν το εδώ και το σήμερα. Και εκεί η Ελλάδα έχει βγει πολύ μπροστά, με μια φιλόδοξη ατζέντα για τη μετατροπή του ίδιου του αναπτυξιακού της μοντέλου πράγμα που συνιστά μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024