Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενα «τιτίβισμα» εκτόξευσε τις πωλήσεις σε ιστορικό βιβλιοπωλείο!

Ενα «τιτίβισμα» εκτόξευσε τις πωλήσεις σε ιστορικό βιβλιοπωλείο!

Ένα tweet ήταν αρκετό για να «εκτοξεύσει» ένα παλιό βιβλιοπωλείο που δεν είχε ούτε μία είσπραξη

Βιβλιοπωλείο δέχεται ασταμάτητα παραγγελίες, αφού προηγουμένως αποκαλύφθηκε ότι απέτυχε να πουλήσει έστω και ένα βιβλίο σε μία μέρα, για πρώτη φορά στα 100 χρόνια λειτουργίας του.

Το βιβλιοπωλείο Petersfield Bookshop, στην πόλη Πέτερσφιλντ της Αγγλίας πουλά αντίκες, μεταχειρισμένα και καινούρια βιβλία και ένας εργαζόμενός του με ανάρτηση στο Twitter γνωστοποίησε ότι υπήρξε μία πραγματικά ήσυχη μέρα, κατά την οποία δεν πουλήθηκε ούτε ένα βιβλίο.

Στην ανάρτησή του ο Ρόμπερτ Σάνσομ, ο οποίος εργάζεται στο βιβλιοπωλείο εδώ και 13 χρόνια ανέφερε:

“…Ξεραϊλα…Ούτε ένα βιβλίο σήμερα… £0.00…Νομίζουμε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά… Γνωρίζουμε ότι είναι μίζερο, αλλά αν θέλετε να μας βοηθήσετε, παρακαλώ βρείτε τις προσφορές μας στα Abebooks, όλα 25% κάτω, προς το παρόν…”.

Το μήνυμα κοινοποιήθηκε από χιλιάδες βιβλιόφιλους, μεταξύ άλλων και από τον συγγραφέα βιβλίων φαντασίας και επιστήμης, Νιλ Γκέιμαν, ο οποίος μοιράστηκε την ανάρτηση με τους 2,8 εκατομμύρια ακολούθους του.

Μέσα σε μία νύχτα το βιβλιοπωλείο δέχθηκε πάνω από 300 μηνύματα με αιτήματα για την αγορά βιβλίων και παραγγελίες online αξίας 1.000 αγγλικών λιρών.

Μετά την επιτυχία, το κατάστημα σε ένα πρόσθετο tweet γνωστοποίησε:

«Τι νύχτα! Πνιγόμαστε με την καλή έννοια”.

Έχουμε 1.100 νέους ακόλουθους. Έχουμε πολλές online παραγγελίες βιβλίων. Έχουμε πάνω από 300 μηνύματα, με τα οποία μας ζητούν βιβλία. Θα απαντήσουμε σε όλους όσο πιο σύντομα μπορούμε, παρακαλούμε δείξτε κατανόηση. Σας ευχαριστούμε πολύ! «.

Ο διευθυντής, Τζον Γουέστγουντ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA: “Το κατάστημα, στην τωρινή τοποθεσία άνοιξε ο πατέρας μου το 1958 και είναι η κληρονομιά του”.

“Πιστεύω σε αυτό τον κλάδο, αλλά οι online παραγγελίες και η Amazon μας έχουν πλήξει σοβαρά. Αναγκάστηκα να πουλήσω το διαμέρισμά μου για να σώσω το κατάστημα και τα περισσότερα βράδια κοιμάμαι σε ράντζο στο βιβλιοπωλείο” πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε ότι έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον, για επέκταση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων και χαρακτήρισε την ανταπόκριση του κόσμου “συγκλονιστική”.

“Οι λάτρεις των βιβλίων είναι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι και όλοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί” ανέφερε τονίζοντας ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την είσοδο σε ένα βιβλιοπωλείο, με το να βλέπεις, να αγγίζεις και να μυρίζεις τα βιβλία.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024