Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη : Έρευνα της αστυνομίας για το περιστατικό bullying σε κοριτσάκι δημοτικού

Θεσσαλονίκη : Έρευνα της αστυνομίας για το περιστατικό bullying σε κοριτσάκι δημοτικού

Έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες -και ευθύνες που ενδεχομένως μπορεί να προκύπτουν- διεξάγει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για το περιστατικό που συνέβη σε τουαλέτες δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης με μαθήτρια της β’ τάξης δημοτικού

Έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες -και ευθύνες που ενδεχομένως μπορεί να προκύπτουν- διεξάγει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για το περιστατικό που συνέβη σε τουαλέτες δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης με μαθήτρια της β’ τάξης δημοτικού.

Ενήμερη για το θέμα είναι και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δήμητρα Τσιαρδακλή, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, αναμένεται να καλέσει γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Σοκάρει η καταγγελία

Όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα από τον Focus FM 103,6, στο 17ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, τρεις μαθητές έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα.

«Ντρέπομαι ειλικρινά όταν σε χώρο που εποπτεύω συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Όντως μου καταγράφηκε και πήγα στο σχολείο, το περιστατικό έγινε στο ολοήμερο. Μου αναφέρθηκε ότι στο διάλειμμα κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι -ο Θεός να το κάνει παιχνίδι, εν πάσει περιπτώσει παιδιά είναι- και, για να εφαρμόσουν τους κανόνες που έβαλαν στο παιχνίδι, πήγαν στις τουαλέτες. Ζήτησαν άδεια από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου» δήλωσε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, και πρόσθεσε:

«Όταν ζητήσουν άδεια και πάνε 2 ή 3 παιδιά μέσα στην τουαλέτα και αν έγινε αυτό -μου καταγράφηκε ότι πιθανότατα έγινε από μαρτυρίες, δεν το αρνούμαι εγώ και περιμένω να εξελιχθεί η διαδικασία για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει γίνει. Δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχο του δασκάλου, γιατί δεν έγινε στο χώρο του σχολείου, αλλά μέσα στην τουαλέτα».

«Επιλήφθηκε ο διευθυντής, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες, κάλεσε τους μαθητές, κάλεσε τους γονείς. Όπως αναφέρθηκαν και εγγράφως, έγιναν και απόπειρες βιαιοπραγίας κατά εκπαιδευτικών, ενεπλάκη η αστυνομία, δικαστικοί αγώνες, που λένε, ότι θα ξεκινήσουν. (…) Είναι απαράδεκτα πράγματα. Το ποινικό δε θα το εξετάσω, αλλά στο παιδαγωγικό να ξέρετε, ότι δε θα μείνει τίποτα κάτω από το χαλί, όποιος έχει ευθύνες, θα τις υποστεί. Ήδη κινήθηκαν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται» συμπλήρωσε ο κ. Κόπτσης.

Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο

«Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο, θα ζητήσω τη συναίνεση, γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίζεται ένα γεγονός. Άμεσα ξεκινούμε σχολές γονέων, πρέπει οι γονείς να ενημερώνονται» κατέληξε ο ίδιος.

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024