Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γραφάκος: Επιταχύνουμε τη διαδικασία δημοπράτησης Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων

Γραφάκος: Επιταχύνουμε τη διαδικασία δημοπράτησης Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων

Αυτοψία σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που έχει θέσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης για τη  δημοπράτηση 17 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων εντός του 2020, ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Στόχος της περιοδείας  είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκαιρη δημοπράτηση και απορρόφηση χρηματοδότησης άνω των 400 εκατ. ευρώ των εν λόγω μονάδων σε όλη την Επικράτεια.

Ο κ. Γραφάκος συναντά σήμερα  εκπροσώπους  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και τους επικεφαλής Φορέων Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), που είναι υπεύθυνοι για τη δημοπράτηση 6 Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων στα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τον Βόλο, τη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Φωκίδα.

Κατά τις συναντήσεις του ο κ. Γραφάκος διαμηνύει: «Εργαζόμαστε για  κάθε μία περίπτωση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων ξεχωριστά, με όλους τους  υπεύθυνους δημοπράτησης, προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει. Οφείλουμε όλοι μαζί  να κερδίσουμε έγκαιρα την αντίστοιχη χρηματοδότηση και η χώρα να αποκτήσει τις απαιτούμενες Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων».

​ Υπενθυμίζεται ότι σε όλη την Επικράτεια, αυτήν την στιγμή λειτουργούν μόνον 4 σύγχρονες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Κοζάνη, τις Σέρρες, τα Γιάννενα και τα Χανιά και 2 πεπαλαιωμένες που χρήζουν αναβάθμισης, στην Αττική (Φυλή) και στην Κρήτη (Ηράκλειο).

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024