Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη για προσφυγικό: Διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας των δομών

Σύσκεψη για προσφυγικό: Διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας των δομών

«Είναι δεδομένο ότι οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν» ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τη συνάντηση που είχε από κοινού με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουζούρη και τους δημάρχους των νησιών.

«Είναι δεδομένο ότι οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν» ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τη συνάντηση που είχε από κοινού με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουντζούρη και τους δημάρχους των νησιών Λέσβου, Σάμου και Χίου

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις στα νησιά για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Προτεραιότητα μας είναι η μείωση των ροών, προτεραιότητα μας η αποσυμφόρηση των νησιών, προτεραιότητα μας οι επιστροφές στην Τουρκία, προτεραιότητα μας η καλύτερη λειτουργία του ασύλου, η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων των νησιών για καλύτερη στήριξη των τοπικών κοινωνιών», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προσθέτοντας ότι χρειάζονται συγκεκριμένα μετρά οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και νησιών.

Ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει συστηματική συνάντηση  κάθε 2 εβδομάδες με περιφερειάρχη και δημάρχους.

Από τη διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου

«Υπάρχουν σημεία στα οποία υπάρχουν κάποιες διαφορές συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρχουν κλειστές προαναχωρησιακές δομές, υπάρχουν διαφορές και στον τρόπο λειτουργίας τους και το μέγεθος», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε ότι «καθώς ανακτάμε την εμπιστοσύνη με την ενίσχυση των επιστροφών αυτή η συζήτηση θα μπορεί να γίνει πολύ πιο ομαλά».

«Στόχος μας είναι κάθε μέτρο που θα ανακοινώνουμε να βοηθά στον περιορισμό των ροών και αυτός είναι ένας κοινός στόχος που έχουμε μαζί με την περιφέρεια Β. Αιγαίου. Είναι δεδομένο ότι οι ανοιχτές δομές που αυτές τη στιγμή επιβαρύνουν τους αστικούς ιστούς του Βορείου Αιγαίου θα κλείσουν οριστικά με την εφαρμογή του σχεδίου. To χρονοδιάγραμμα είναι αυτό να γίνει το καλοκαίρι του 2020. Στόχος μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου», κατέληξε ο υπουργός

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024