Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η καθημερινή συνήθεια που ενισχύει το αδυνάτισμα

Η καθημερινή συνήθεια που ενισχύει το αδυνάτισμα

Για να χάσετε βάρος, πρέπει να κάνετε έξυπνες επιλογές

Σίγουρα το αδυνάτισμα είναι μια διαδικασία που απαιτεί ισχυρή θέληση και κίνητρο. Όμως δεν αρκούν αυτά. Βασική προϋπόθεση για να καταφέρετε να χάσετε βάρος -και φυσικά να το διατηρήσετε- είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Το να πίνετε πολύ νερό και να κοιμάστε επαρκώς είναι δύο συνήθειες που μπορούν να διευκολύνουν την απώλεια βάρους, αλλά δεν είναι οι μόνες.

Στην πραγματικότητα, μια μικρή αλλαγή στον τρόπο που διαχειρίζεστε τον χρόνο σας είναι αρκετή για να σας εξασφαλίσει επιπλέον απώλεια κιλών.

Η συνήθεια που θα ενισχύσει την απώλεια κιλών

Σηκωθείτε από το κρεβάτι και εκμεταλλευτείτε το πρωινό σας

Οι πρώτες δύο ώρες μετά το πρωινό σας ξύπνημα επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα ενέργειάς σας και καθορίζουν την εξέλιξη της ημέρας σας. Η καθιέρωση μιας σταθερής ρουτίνας μπορεί να γίνει σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα.

Με το να σηκώνεστε τη στιγμή που χτυπάει το ξυπνητήρι σας και να μην πατάτε το snooze, θα είστε σε θέση να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που έχετε προτού φύγετε για τη δουλειά προς όφελός σας.

Πώς να ξεκινήσετε

-Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό

Φυλάξτε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο σας και μόλις ανοίξετε τα μάτια σας πιείτε το. Μετά από 8 ώρες ύπνου ο οργανισμός σας είναι αφυδατωμένος. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για πολλές βασικές λειτουργίες του οργανισμού: ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και βελτιώνει τη διάθεση.

Επιλέγοντας νερό αντί για χυμούς φρούτων ή καφέ με ζάχαρη, εξοικονομείτε θερμίδες και μειώνετε την όρεξή σας για φαγητό. Άλλωστε, πολλές φορές μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα.

-Καθυστερήστε τον καφέ

Έρευνα του 2009 που δημοσιεύτηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρωί είναι η χειρότερη ώρα να πιείτε καφέ, καθώς τότε τα επίπεδα κορτιζόλης του οργανισμού είναι πιο υψηλά. Η κορτιζόλη προσφέρει στον οργανισμό μια φυσική τόνωση, στην οποία παρεμβαίνει η δράση της καφεΐνης, καθυστερώντας και αντικαθιστώντας τη. Ο οργανισμός απελευθερώνει κορτιζόλη μεταξύ 8 και 9 το πρωί (προκειμένου να μας «ξυπνήσει») επομένως απολαύστε τον καφέ σας μετά τις 10 π.μ.

Μερικές ώρες μετά το πρωινό σας ξύπνημα φροντίστε να αποφύγετε τον καφέ που περιέχει γάλα και ζάχαρη και επιλέξτε έναν σκέτο καφέ, ώστε να γλιτώσετε τις περιττές θερμίδες. Στην αρχή μπορεί να σας φαίνεται πικρός, σταδιακά όμως θα προσαρμοστείτε σε αυτήν την αλλαγή και θα συνηθίσετε.

-Κινηθείτε
Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι η γυμναστική τροφοδοτεί τον οργανισμό με περισσόερο οξυγόνο και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, ειδικά η πρωινή γυμναστική μπορεί να τονώσει τον μεταβολισμό σας. Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Northumbria University στη Βρετανία, όσοι αθλούνται προτού φάνε πρωϊνό καίνε έως και 20% περισσότερο σωματικό λίπος, συγκριτικά με εκείνους που προπονούνται άλλες ώρες της ημέρας. Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν να μη γυμναζόμαστε τελείως νηστικοί, αλλά να έχουμε καταναλώσει κάτι ελαφρύ (π.χ. μια μπάρα δημητριακών, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης) μισή με μία ώρα πριν.

Το μυστικό είναι να βρείτε ένα είδος άσκησης που σας ευχαριστεί, έτσι ώστε να ανυπομονείτε να γυμναστείτε και να ξεκινάτε με ενθουσιασμό την ημέρα σας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024