Γεραπετρίτης : Ο θυμός του Ερντογάν δείχνει ότι τα πράγματα δεν του πάνε όπως θα ήθελε
«Ευπρόσδεκτο» χαρακτήρισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κάθε βήμα προς την κατεύθυνση ειρηνευτικής διαδικασίας στη Λιβύη, τονίζοντας όμως ότι στη Διάσκεψη του Βερολίνου δεν υπήρξε κάποιο άμεσο και απτό αποτέλεσμα, παρά μόνο ότι διατυπώθηκε περισσότερο η βούληση για λύση στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα
«Ευπρόσδεκτο» χαρακτήρισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κάθε βήμα προς την κατεύθυνση ειρηνευτικής διαδικασίας στη Λιβύη, τονίζοντας όμως ότι στη Διάσκεψη του Βερολίνου δεν υπήρξε κάποιο άμεσο και απτό αποτέλεσμα, παρά μόνο ότι διατυπώθηκε περισσότερο η βούληση για λύση στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι στα θετικά που συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο είναι η κατάπαυση του πυρός, η τήρηση του εμπάργκο όπλων, καθώς και το ότι δεν θα επιτρέπεται οποιοδήποτε ξένο στράτευμα στη Λιβύη.
Σημείωσε, δε, πως η Τουρκία δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στη Διάσκεψη, καθώς έχει στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη, που απορρέει από τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης.
Από την άλλη πλευρά χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δεσμεύτηκε για αποστρατικοποίηση».
Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι «ο θυμός και η ένταση εκ μέρους του Ερντογάν αποδεικνύει ότι τα πράγματα στην εξωτερική διπλωματία του δεν πάνε όπως θα ήθελε και υπάρχουν εξαιρετικά ισχυρά αντίβαρα».
Χαρακτήρισε επίσης θετικό το γεγονός πως ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ αποτελεί ισότιμο συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις.
Όσον αφορά στη χώρα μας ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε πως είναι αυτονόητο πως η Ελλάδα επιθυμεί να διεκδικήσει περισσότερη συμμετοχή, ωστόσο πρόσθεσε ότι η χώρα είναι παρούσα και έχει τα όπλα να εμπλακεί στις λήψεις αποφάσεων, ανεξαρτήτως αν βρισκόταν ή όχι στη Διάσκεψη του Βερολίνου.
Κληθείς να σχολιάσει πώς θα αντιδρούσε η Ελλάδα σε κάποια ακραία πρόκληση από πλευράς τόνισε ότι το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε ετοιμότητα και αναφέρθηκε στην κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Γαλλία στα νότια της Κρήτης.
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
- Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης: «Κλικ» από την πρώτη προπόνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442