Πότε και πώς ερρίφθη ο κύβος για την πρόταση της πλειοψηφίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Η αλήθεια είναι ότι την ημέρα που αποκαλύφθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Αν και δεν ήταν μια πραγματική έκπληξη, καθώς το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είχε ακουστεί και νωρίτερα.

Το παρασκήνιο της επιλογής Σακελλαροπούλου

Το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου βρισκόταν στη λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν άρχισαν οι πρώτες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες για το ζήτημα της Προεδρίας.

Θερμότερος υποστηρικτής της κ. Σακελλαροπούλου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε σχηματίσει πολύ θετική άποψη από την πρώτη συνάντηση που είχαν τον Απρίλιο του 2019 όταν,υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης την είχε επισκεφτεί στο γραφείο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το δείπνο στο σπίτι του πρωθυπουργού

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες που δημοσιεύουν κυριακάτικες εφημερίδες ένα ραντεβού μεταξύ Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου, το οποίο έγινε υπό άκρα μυστικότητα έμελλε να είναι το καθοριστικό για την απόφαση του Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός κάλεσε την κ. Σακελλαροπούλου στο σπίτι του στον Λυκαβητό, όπου είχαν μία μακρά συζήτηση για αρκετά θέματα και κατά τη διάρκεια της οποίας την ενημέρωσε για τις σκέψεις του να την προτείνει για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ το δείπνο, που κρατήθηκε μυστικό ακόμα και από πολύ στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, αποδείχθηκε καθοριστικό καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πείστηκε ότι η Α. Σακελλαροπούλου πληρούσε όλα τα κριτήρια που ο ίδιος είχε θέσει.

Από τότε, απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, δίνοντας έτσι χρόνο και στην ίδια να κλείσει τις δικές της εκκρεμότητες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr