Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ : Η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν εξασφαλίζει ειρήνη στη Λιβύη

ΚΚΕ : Η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν εξασφαλίζει ειρήνη στη Λιβύη

«Ευχές» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τα όσα αποφάσισε η Διάσκεψη του Βερολίνου για την «κατάπαυση του πυρός», το εμπάργκο όπλων και την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Λιβύη. Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι πρωταγωνιστές "που ευθύνονται για το νατοϊκό πόλεμο του 2011 και τη διάλυση της Λιβύης» δεν μπορούν να φέρουν την ειρήνη

«Ευχές» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τα όσα αποφάσισε η διάσκεψη του Βερολίνου για την «κατάπαυση του πυρός», το εμπάργκο όπλων και την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Λιβύη.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν μπορεί να φέρει την ειρήνευση στη Λιβύη καθώς οι πρωταγωνιστές της Διάσκεψης «είναι αυτοί που ευθύνονται για το νατοϊκό πόλεμο του 2011 και τη διάλυση της Λιβύης».

Φαύλος κύκλος

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ανοιχτές πληγές που κακοφορμίζουν τις πολεμικές εστίες σε Λιβύη, Ιράκν, Αφγανιστάν και Συρία και καταγγέλλει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ότι επιδιώκουν «ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών».

Ταυτόχρονα ο Περισσός ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και «εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στο φαύλο κύκλο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών», καθώς το λιβυκό ζήτημα περιπλέκεται με την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη τουρκολιβυκή συμφωνία για την ΑΟΖ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη Διάσκεψη του Βερολίνου:

«Η Διάσκεψη του Βερολίνου ούτε έφερε τελικά, ούτε θα μπορούσε να φέρει λύση που θα εξασφαλίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα στη Λιβύη και τα συμφέροντα του λιβυκού λαού. Άλλωστε, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της Διάσκεψης είναι αυτοί που ευθύνονται για το ΝΑΤΟϊκό πόλεμο του 2011 και τη διάλυση της Λιβύης, για τις στρατιωτικές συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη και έχουν ρίξει το λαό αυτής της χώρας στη δυστυχία.

Οι “ευχές” που αποτυπώνονται στο σχέδιο απόφασης για “κατάπαυση του πυρός”, “τήρηση του εμπάργκο όπλων” ή την “αποχώρηση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων”, δεν μπορούν να αναχαιτίσουν ή να αναιρέσουν τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τις ενεργειακές πηγές, στους οποίους συμμετέχουν, τόσο ο στρατηγός Χάφταρ, όσο και ο δοτός πρωθυπουργός Σάρατζ .

Το ΚΚΕ έχει σημειώσει πως οι πολεμικές εστίες, που δημιουργήθηκαν με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, είναι ανοιχτές πληγές που “κακοφορμίζουν” από την αναμέτρηση ανάμεσα στο ΕυρωΑτλαντικό μπλόκ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Η “ιμπεριαλιστική ειρήνη”, με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, δεν μπορεί να εξασφαλίσει πραγματική ειρήνη, προς όφελος του λαού της Λιβύης και των άλλων λαών της περιοχής, περιέχει το σπέρμα της όξυνσης της κατάστασης και της κλιμάκωσης του πολέμου.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες που περιπλέκονται με την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη τουρκο-λιβυκή συμφωνία, για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στο “φαύλο κύκλο” των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024