Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Ζέρβα με Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Ιμάμογλου

Συνάντηση Ζέρβα με Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Ιμάμογλου

Στο Φανάρι, στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε συζήτηση για το βυζαντινό παρελθόν, την ιστορία, τον πολιτισμό και της αρχιτεκτονική της πόλης, καθώς και για περιβαλλοντικά ζητήματα, για τα οποία ο κ. Βαρθολομαίος έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία και δράση

Mε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου συναντήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στο πλαίσιο επίσκεψης του στην πόλη.

Στο Φανάρι, στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε συζήτηση για το βυζαντινό παρελθόν, την ιστορία, τον πολιτισμό και της αρχιτεκτονική της πόλης, καθώς και για περιβαλλοντικά ζητήματα, για τα οποία ο κ. Βαρθολομαίος έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία και δράση.

Ο κ. Ζέρβας προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου, καθώς και στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης το 2022 για τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενημερώνοντάς τον πως η Θεσσαλονίκη ως πόλη που υποδέχθηκε τότε τους πρόσφυγες θα οργανώσει ανάλογες εκδηλώσεις.

Στη συνάντηση με τον κ. Ιμάμογλου συζητήθηκαν η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και προετοιμασίας των πόλεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, καθώς και ζητήματα πολιτικής προστασίας. Πέραν αυτών συμφωνήθηκε ο διαμοιρασμός τεχνογνωσίας και η συνεργασία στα πεδία του τουρισμού, της χρήσης και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών (smart cities) και περιβάλλοντος, καθώς οι αστικές προκλήσεις είναι παρεμφερείς για κάθε πόλη.

Ο κ. Ζέρβας πρότεινε τη δημιουργία ομάδων εργασίας (working groups) μεταξύ αντιδημάρχων και αξιωματούχων των δύο πόλεων που θα αναλάβουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση και εφαρμογή αυτών των προτάσεων, με τον κ. Ιμάμογλου να διάκειται θετικά σε μία τέτοια εξέλιξη. Από κοινού επιπλέον διαμορφώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, πρόταση δημιουργίας δικτύου ελληνικών και τουρκικών πόλεων, με έμφαση σε αυτές που έχουν λιμάνι. Ο κ. Ζέρβας προσκάλεσε τον κ. Ιμάμογλου να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη με την επίσημη ιδιότητά του δημάρχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024