Λαβρόφ : Σχεδόν έτοιμα τα σχέδια των τελικών κειμένων της Διάσκεψης του Βερολίνου
Τα σχέδια των τελικών κειμένων της διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για τη σύρραξη στη Λιβύη είναι σχεδόν έτοιμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, εκφράζοντας ωστόσο την λύπη του που οι δύο εμπόλεμες πλευρές αρνούνται να συναντηθούν.
Τα σχέδια των τελικών κειμένων της διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για τη σύρραξη στη Λιβύη είναι σχεδόν έτοιμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, εκφράζοντας ωστόσο την λύπη του που οι δύο εμπόλεμες πλευρές αρνούνται να συναντηθούν.
«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά την γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα…Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Λαβρόφ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων αυτών και διατύπωσε προειδοποίηση κατά της υπερβολικής αισιοδοξίας, παρά την τήρηση από τις 12 Ιανουαρίου της εκεχειρίας, η οποία ενορχηστρώθηκε από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η σχέση ανάμεσα στους δύο βασικούς εμπολέμους, του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Φάγεζ αλ-Σάρατζ και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, παραμένει «τεταμένη».
«Αρνούνται ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο», είπε.
«Το πιο σημαντικό τώρα είναι, μετά την διάσκεψη του Βερολίνου, …οι λιβυκές πλευρές να μην επαναλάβουν τα σφάλματα του παρελθόντος θέτοντας νέους όρους και εκτοξεύοντας η μία στην άλλη κατηγορίες», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών που θα βρίσκεται την Κυριακή στο Βερολίνο.
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442