Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Ο Χρήστος Λιάτσος είναι το μέλλον του πειραϊκού συλλόγου

Ολυμπιακός : Ο Χρήστος Λιάτσος είναι το μέλλον του πειραϊκού συλλόγου

Σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 14 ημερών ο Χρήστος Λιάτσος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού και έγραψε ιστορία

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στην Καλαμάτα και με 4-1 σφράγισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς είχε κριθεί ουσιαστικά η πρόκριση από τον πρώτο αγώνα (0-2), αλλά σημαντικό για τους Πειραιώτες.

Σημαντικό για τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς είδε τον Κώστα Φορτούνη να επιστρέφει στη δράση μετά από 6 μήνες. Να είναι πάλι γερός και δυνατός, έχοντας αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στην προετοιμασία και συγκεκριμένα στο φιλικό με το Αμβούργο.

Είδε επίσης τον Γκιγιέρμε να μπαίνει ως αλλαγή, ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και να ανεβάζει στροφές ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν. Αυτές ήταν οι δύο πρώτες αλλαγές του πορτογάλου τεχνικού. Και αν ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, η τρίτη αλλαγή ξάφνιασε πολλούς στο φαληρικό γήπεδο.

Το ρολόι στο «Γ. Καραϊσκάκης» έδειχνε το 67ο λεπτό, όταν ο τέταρτος διαιτητής σήκωσε την ταμπέλα του για να γίνει η τρίτη αλλαγή του Ολυμπιακού. Ένας νεαρός, που φόραγε το Νο. 27 στην πλάτη, ετοιμαζόταν να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Έδωσε το χέρι του στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και μπήκε να παίξει. Μια στιγμή που ονειρευόταν από μικρός, καθώς απέναντι στην Καλαμάτα έκανε το ντεμπούτο με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας. Το όνομα του; Χρήστος Λιάτσος.

Ένα από τα wonderkids της ακαδημίας του Ολυμπιακού, που εντυπωσιάζει με την ποιότητά του και τις ικανότητές του και έχει φτάσει να αγωνίζεται στην Κ19 των Πειραιωτών, παρότι είναι μόλις 16 ετών. Μια ιστορική στιγμή, τόσο για τον ίδιο όσο και για το σύλλογο, καθώς έγινε ο τρίτος νεότερος που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Λιάτσος έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 14 ημερών και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε 3ος νεότερος στην ιστορία του Ολυμπιακού και 1ος στην εποχή Μαρινάκη.

Ο νεότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε σε ηλικία 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών. Ήταν στις 2/12/2007, στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου με 3-1.

Ο δεύτερος της σχετικής λίστας είναι ο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών, 3 μηνών και 21 ημερών, στις 4/10/2000 στον αγώνα με το Αιγάλεω (4-1). Στην τρίτη θέση είναι ο Χρήστος Λιάτσος, ενώ την 5άδα συμπληρώνουν οι Κώστας Αρζένης και Ανδρέας Βασιλόγιαννης. Ο πρώτος είχε παίξει σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 25 ημερών (7/9/1986, Ολυμπιακός-Απόλλωνας Σμύρνης 3-1) και ο δεύτερος ντεμπούταρε όταν ήταν 16 ετών, 8 μηνών και 10 ημερών (31/11/2007, Ολυμπιακός – ΑΕΛ 1-0).

Ο Χρήστος Λιάτσος είναι το μέλλον του πειραϊκού συλλόγου. Ένας ποδοσφαιριστής από… ατόφιο χρυσάφι, που με τη συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα επιβεβαιώνει τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Ο ηγέτης των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, η διοίκηση και όλοι όσοι δουλεύουν καθημερινά για να βελτιώνονται τα παιδιά της Ακαδημίας, αισθάνονται περήφανοι όταν ένας παίκτης από «ερυθρόλευκα» σπλάχνα κάνει το μεγάλο βήμα στην πρώτη ομάδα και παίρνει χρόνο συμμετοχής με τους άνδρες.

Πόσω μάλλον όταν έχουν να κάνουν με ένα μεγάλο ταλέντο όπως είναι ο Χρήστος Λιάτσος. Ο 16χρονος (1/9/2003), το όνομά του οποίου θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια, αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου, κυρίως ως «10άρι».

Έχει ύψος 1.78 μ., ενώ μπορεί να παίξει και ως κεντρικός χαφ. Το περασμένο καλοκαίρι πήγε από την Κ17 στην Κ19 του συλλόγου και φέτος μέχρι στιγμής έχει κάνει 8 συμμετοχές, παρότι είναι μόλις 16 ετών. Έχει παίξει σε 5 ματς πρωταθλήματος και 3 ματς στο Youth League, στο οποίο μάλιστα σκόραρε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ κατά γενική ομολογία οι εμφανίσεις του στα ευρωπαϊκά ματς ήταν εξαιρετικές.

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, που έχει όλα τα φόντα για να «λάμψει» με την ερυθρόλευκη φανέλα. Όπως κάνει ο Κώστας Τσιμίκας, όπως έκανε ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ποδοσφαιριστές που δείχνουν ότι οι Ερυθρόλευκοι λειτουργούν με πλάνο. Ποδοσφαιρικό, βασισμένο σε ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Επενδύοντας πολλά χρήματα στα τμήματα υποδομής, με όνειρο η πρώτη ομάδα να στελεχωθεί με παιδιά από την Ακαδημία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024