Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης : Προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βαρουφάκης : Προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης» τονίζει το ΜέΡΑ25 εξηγώντας την επιλογή του

Τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, που από το 2013 συγκλονίζει πρωτοστατώντας στον αγώνα κατά του φασισμού και της απόδειξης του εγκληματικού προσώπου της νεοναζιστικής οργάνωσης, προτείνει το ΜέΡΑ25 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης» τονίζει το ΜέΡΑ25 εξηγώντας την επιλογή του.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού.

Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί.

Κομμάτια η ζωή της το 2013

Η Μάγδα Φύσσα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, όταν το 2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τα χέρια του χρυσαυγίτη, Γιώργου Ρουπακιά.

Από το 2015 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δίκης κατά της Χρυσής Αυγής.

«Μου λείπει…»

«Μου λείπει η πόρτα να ανοίγει, τα βήματά του, το «μάνα», η αγκαλιά του, το σφύριγμά του, το γέλιο του, τα πάντα του, ακόμη και τα νεύρα του» είχε δηλώσει μιλώντας, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, για τον αδικοχαμένο γιο της Παύλο Φύσσα.

«Είναι κτήνη, δεν γίνεται να μην τους χαρακτηρίσω, για μένα αυτά είναι τα αποβράσματα της κοινωνίας, έτσι θα τα λέω κι έτσι θα τα λέω πάντα» είχε πει.

Παράλληλα, είχε περιγράψει τη στιγμή που ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς βρέθηκε αποφυλακισμένος: «Είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, ο πατέρας του δεν μπορεί να το χωνέψει. Αφού έχει ομολογήσει γιατί είναι έξω;».

«Εγώ τον Παύλο θέλω. Δεν θα ήθελα να είχε γίνει αυτό. Όμως από τη στιγμή που αφαίρεσαν έτσι εύκολα μια ζωή, θα ήθελα να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών. Θα ήθελα να μείνει μέσα και να μην ξαναδεί ποτέ το φως του ήλιου».

«Δεν είναι εύκολο να έχεις απέναντί σου αυτούς που σκότωσε το παιδί σου. Γιατί δεν είναι ένας, είναι πολλοί. Είναι κι αυτοί που τον ώθησαν».

«Ξαναμαχαιρώσατε σήμερα τον Παύλο;»

Εξαντλημένη μετά την εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του γιου της η Μάγδα Φύσσα παρενέβη στη δίκη αφότου η πρόεδρος ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας.

Η κ. Φύσσα θέλησε να απευθυνθεί στην εισαγγελική λειτουργό και φώναξε προς τους δικαστές που ακόμη δεν είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους: «Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα… Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω, αλλά θα ήθελα να την ρωτήσω: Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει η κ. εισαγγελέας», ανέφερε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία είχε ξεσπάσει και το πρωί και συγκεκριμένα μόλις συνειδητοποίησε πως η πρόταση της εισαγγέλεως ουσιαστικά αθωώνει τους Χρυσαυγίτες καθώς δεν αναγνωρίζει ότι η επίθεση εκείνη τη νύχτα ήταν προσχεδιασμένη και οργανωμένη.

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;», είχε πει το πρωί  έξω από το δικαστήριο.

Η αγκαλιά της Μάγδας Φύσσα στη δικηγόρο της

Ωστόσο, ενδεικτικό της αξιοπρέπειας με την οποία αντιμετωπίζει τα τεκταινόμενα η Μάγδα Φύσσα, είναι το στιγμιότυπο που καταγράφηκε στις 9 Ιανουαρίου, όταν και ολοκληρώθηκε η αγόρευση της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με δάκρυα στα μάτια, εμφανώς συγκινημένη από την πολύωρη αγόρευση της συνηγόρου της, Χρύσας Παπαδοπούλου, η Μάγδα Φύσσα την αγκάλιασε και την φίλησε.

Η συγκλονιστική αγκαλιά με τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Προ ημερών, σε μια στιγμή που λύγισε ακόμα και τους πιο σκληρούς, η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Εκεί συνάντησε τη μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας.

Η κ. Φύσσα, αφού χαιρέτισε τους γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας, βγήκε από την αίθουσα.

Ντυμένες στα μαύρα και οι δύο γυναίκες, τις οποίες της ενώνει ο πόνος που αμφότερες βίωσαν, όταν τόσο άδικα έχασαν τα παιδιά τους.

Σε μια συγκλονιστική στιγμή η μητέρα της Ελένης κατέρρευσε στην αγκαλιά της μάνας του Παύλου.

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024