Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τιμά την Μάγδα Φύσσα η μη αποδοχή της πρότασής μας» λέει τώρα το ΜέΡΑ25 μετά το αλαλούμ

«Τιμά την Μάγδα Φύσσα η μη αποδοχή της πρότασής μας» λέει τώρα το ΜέΡΑ25 μετά το αλαλούμ

«Η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα» η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στα σχόλια και τις αντιδράσεις σχετικά με την πρότασή του

Ο αιφνιδιασμός του Γιάνη Βαρουφάκη να προτείνει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Μάγδα Φύσσα, που του εξασφάλισε για άλλη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας μέσα σε λίγες ώρες γύρισε μπούμερανγκ, προκαλώντας έντονες επικρίσεις, ενώ και η απάντηση της ίδιας της Μάγδας Φύσσα ότι ουσιαστικά «δεν είχε ιδέα» για την πρόταση και «πως ευχαριστεί για την τιμή, αλλά δεν ενδιαφέρεται» έφερε σε μάλλον δύσκολη θέση το ΜέΡΑ25 που αναγκάστηκε σε αναδίπλωση.

«Η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας» λέει τώρα το ΜέΡΑ25 κάνοντας τα πικρά-γλυκά, όπως λέει ο λαός.

Η πρόταση – βόμβα

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης» ανέφερε το ΜέΡΑ25 εξηγώντας την πρόταση του να προτείνει τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή ΑυγήΠαύλου Φύσσα, που από το 2013 συγκλονίζει πρωτοστατώντας στον αγώνα κατά του φασισμού και της απόδειξης του εγκληματικού προσώπου της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Το ΜέΡΑ25 «κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει» προσέθετε.

Η απάντηση της Μάγδας Φύσσα

«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ», απαντά η Μ. Φύσσα.

«Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική» εξηγεί.

….και η αναδίπλωση

Σε απάντηση σχολίων και αντιδράσεων σχετικά με την πρόταση του ΜέΡΑ 25 για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το γραφείο τύπου του κόμματος σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΜέΡΑ25», «όπως είπε ο Γραμματέας μας, κρίνει ότι «δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού από τη Μάγδα Φύσσα».

Βέβαια, όπως ακόμα δήλωσε, «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να προωθήσει την υποψηφιότητά της» – και για αυτό πρότεινε σε βουλευτές άλλων κομμάτων να την υποστηρίξουν ώστε «να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού».

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν μας εξέπληξε η αντίδραση εκείνων που επιλέγουν πρόσωπα συστημικά με στόχο να ακυρώσουν το κάλεσμα για ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς, το κάλεσμα που συμβολίζει η θέση».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024